Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ötszázmilliós csarnokot avattak fel

Abda - Uniós és állami támogatásból csaknem 150 millió forintot kapott, így saját forrással együtt mintegy 500 milliós beruházást valósított meg a HO-RA Kft. Abdai telephelyén.

A minap avatták a gyártócsarnok bővítését.

A magyar tulajdonú cég 1991-ben kezdte meg működését, éves bevétele már néhány milliárd forint.

Fő tevékenysége az ipari csarnokok kivitelezése, az építő- és a gépiparnak készít fémszerkezeteket, végez lakatosmunkákat. Emellett például felépítette Abdán az új községházát, amit nemrégiben adtak át.

Pályázat útján a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében most technológiafejlesztésre kaptak forrást.

Radáni Róbert ügyvezető szerint a támogatás annak a hozadéka, hogy mindig rendesen adóztak, legálisan alkalmaztak embereket, nyereséget vallottak be. Csak így lehet megfelelni a pályázati feltételeknek.

Először nyertek ily módon pénzt, így most növelhetik gyártókapacitásukat és harminchat dolgozójuk létszámát néggyel emelhetik. A településnek emellett adóbevételt is jelent fejlesztésük. Fontos az ilyen ahhoz, hogy gyarapodjon a község – Szabó Zsolt polgármester szerint.

A meglévő fémtechnológiai üzemcsarnok több mint hatezer négyzetméteres, ezt mintegy ezerötszáz négyzetméteres résszel bővítették most.

A projekt keretében CNC-vezérelt maró- és fúrógépet, híddarut is beszereztek, így már a hegesztett szerkezetek legmagasabb szintű megmunkálására van lehetőség, ami a megrendelések megszerzéséhez szükséges.

A válság kevésbé érintette a céget, szerződéses megrendeléseik áthúzódtak erre az évre. Viszont a következő esztendőtől jobban tartanak, mindenhol azt a választ kapják: csúsznak a beruházások, így lesz munka, de csak később, nem tudni, mikor.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. október 05. 19:24
    „Se a Balogh Jóska , de még egy pap sincs, hogy megszentelje? Lehet, hogy nem is lesz áldásos a tevékenysége?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kiváló népművelő Eöry Endre emlékére szólt a dal

Rábapatonán nem feledkeznek meg a hagyományokról, a gyűjtött népdalokról. Tovább olvasom