Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

OTP Napra-forgó jótékonysági kerékpártúra Győrben

Immár nyolcadik alkalommal szervez jótékonysági kerékpártúrát - a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat által 2001-ben alapított - Napra-forgó Közalapítvány, idén szeptember 24-én, (pénteken).

A komoly hagyományokkal bíró rendezvény úti célja ebben az évben a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon lesz, ahol a lakók - hagyományosan - szerény vendéglátással fogadják a kerekeseket.

Szeptember 24-én, pénteken több száz diákot várnak a Megyeháza előtti térről induló starthoz: ismét kerékpártúrára invitálják az általános és középiskolás diákokat. A programot az OTP Bank ezúttal is támogatja. Az idei túra célja a táplánypusztai Piróth Endre Mentálhigiénés Otthon lesz, ahol a lakók - hagyományosan - szerény vendéglátással fogadják a kerekeseket.

A kerekezők szeptember 24-én, pénteken reggel 9.00 óráig gyülekeznek Győrben, a Megyeháza előtti téren. Rövid megnyitó, köszöntő után a vállalkozó kedvűek nyeregbe pattannak és rendőri felvezetés , biztosítás mellett elindulnak úti céljuk felé. Az előzetes jelentkezések szerint 8 iskola közel 250 diákja választja ezt a programot az iskolaév kezdetén.

A Napra-forgó Közalapítvány-t Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 2001-ben alapította azzal a szándékkal, hogy az általa fenntartott szociális intézményekben lakó sérült embertársaink jobb körülmények között élhessék mindennapjaikat.

Ezzel a programmal céljuk az, hogy a figyelmet fogyatékkal élő embertársainkra irányítsák, a fiatalságot az egymás iránti odafigyelésre neveljék, egyben segítsék az önkormányzat fenntartásában működő szociális intézményt - s mindezt a sportot hívva segítségül. Nem versenyről van szó, hanem a sérült embertársaink iránti szolidaritás és szeretet kifejezéséről, kellemes kerékpározással kísérve.

A Kuratórium ezúton is hálásan köszöni az OTP Bank támogatását és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a GYMS Megyei Sportszövetségek Egyesülése segítségét!

A rendezvény által érintett útvonalon és időszakokban kérjük a közlekedők, elsősorban az autósok türelmét és megértését az időszakos fennakadás miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdővel, fával a holnapért

Vajon hány felnőtt ismeri a szabályos tűzrakó hely készítésének módját, s hányan tudnák… Tovább olvasom