Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Ötödik éve vigyázzák Győrújbarát rendjét

„ Az év polgárőrsége” címet tavaly elnyert Baráti Polgárőr Egyesület ez évben ünnepli megalakulásának ötödik évfordulóját.
A Baráti Polgárőr Egyesület tagjai – kezdetben 15-en voltak, ma 25-en – saját településük rendjének megőrzése mellett segítenek a megyei szövetségnek, a rendőrségnek, a környező településeknek, de a katasztrófavédelmi hatóságoknak is, továbbá kivették részüket az árvízvédelmi munkálatokból.

– A közelmúltban mi is aláírtuk a rendőrséggel azt az együttműködési szerződést, amit rajtunk kívül még harminchárom polgárőr-egyesület írt alá. Ebben mindenki vállalta a bűnözés elleni hatékonyabb fellépést, részvételt a bűnmegelőzésben, a közbiztonság további javításában, s hogy kiemelten figyel az ifjúságvédelemre, a baleset-megelőzésre – sorolta a baráti egyesület vezetője, Horváth Csaba.

A szerződés aláírásának napját, szeptember 8-át a polgárőrök szeretnék a rendőrség és a polgárőrség napjává nyilvánítani.
– Szeretnénk, ha a lakosság minél jobban megismerné a polgárőrök munkáját, feladatait. A rendvédelmi szervek és a polgárőrök pedig ne csak a munka során találkozzanak egymással, egy-egy együtt töltött délutánon legyen lehetőségük jobban megismerni egymást – magyarázta Horváth Csaba.

A baráti egyesület az ötödik évfordulón a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola baleset-megelőzési programjának támogatására és a gyerekek biztonságos közlekedésének elősegítésére 50 láthatósági mellényt adományozott. Emellett az iskolában a 8. osztályosok mint ifjú polgárőrök segítenek a rendezvények biztosításában, ezzel mintegy tanulják a későbbi teendőket.

A jövővel kapcsolatban Horváth Csaba elmondta:
– Szeretnénk növelni a létszámot, s a működéshez szükséges pénzhez jutás érdekében pályázatokat nyújtunk be. Emellett az önkormányzattól kapunk támogatást, s a Győr és környéke motorosaitól is számos segítséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tapintható leletek

Megtapintható, kézbe vehető kiállítási tárgyak, Braille-jelekkel írt magyarázó táblák segíti a… Tovább olvasom