Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Ötmillió forinttal segítettek

A hagyományok folytatásán túl munkájában a klubszerűség fejlesztésére és a csapatmunkára helyezte a fő hangsúlyt az Első Győri Lions Club. A civil szervezet az elmúlt elnöki periódusban ötmillió forinttal támogatott rászoruló családokat, sérült gyermekeket és közösségeket.
A most leköszönő Döncző Zoltán perióduselnök elmondta: jó szívvel búcsúzik, mert a tagok nehéz éven vannak túl, ám megnyugtató, hogy a tervezett feladatokat túlteljesítették. A szervezet erős, a múlt évben ketten csatlakoztak a meglévő csapathoz. Örömteli az a tény is, hogy tucatnyi elnöki évet követően a tizenharmadik periódusban – Halbritterné dr. Raffai Judit személyében – elnök asszony jegyzi a lionok előtt álló feladatokat, azok teljesítését.

A „tucatelnök" búcsúja

Döncző Zoltán úgy véli, bátran támaszkodhatott elődei munkájára és új kezdeményezéseivel gazdagíthatta a klub munkáját. Külső előadók segítségével bepillanthattak egy-egy konkrét támogatott cél hátterébe, a segítségre szorulók mindennapjaiba. A Mindszentpusztán épített autistaotthon támogatásán túl új projektként indult a Látássérültek Nyugat-dunántúli Rehabilitációs Központjának kialakítása.

„ A klub támogatási munkájában más szervezetek segítésével is szorgalmaztuk azok önszervező, jótékonysági munkáját, de közvetlenül és a lehető leggyorsabban is támogattunk hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családot, illetve csoportokat." A leköszönő elnök több klubbal is rendszeres kapcsolatot ápolt és fontosnak tartotta a szervezet weblapjának rendszeres frissítését és a Lions újságban való megjelenést.

Koncertektől a véradásig

Mindegyik program másért fontos, hisz van, aki szívesen jótékonykodik egy-egy koncert kapcsán, más pedig a sportot vagy éppen a borkínálást tartja jó apropónak. Tény azonban, hogy a lionsos év gerincét többnyire a hagyományos, az évszakhoz is kapcsolódó rendezvények alkotják, s ezt az új elnök, a „Lion of the Year" kitüntetettje, Halbritterné dr. Raffai Judit is szem előtt tartja.

„ Az elmúlt tizenkét évben 50 millió forintot fordított a klub jótékony célra. Kiemelten támogattuk a megyei kórház műszerezettségét, nélkülözhetetlen eszközök beszerzését, a vakok rehabilitációs központjának megvalósítását, s ezt a jövőben is folytatjuk. Emellett fontos a klubjelleg erősítése, azaz a mások szolgálata mellett az egymással való törődés és odafigyelés."

Halbritterné dr. Raffai Judit az elődök munkáját maximálisan tiszteletben tartva klubtársai partnerségére és jó ötleteire épít. Szeretne – az első női elnökként – szolgálni mindazzal, ami a hátrányok kiegyenlítéséről, az elesettek és betegek segítéséről szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangsúly a házi ápoláson

Ötödik alkalommal várták a bentlakásos, valamint magánotthonok gondozóit és a mentálhigiénés… Tovább olvasom