Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Ötmillió forint a tét: három fiatal győri vállalkozó a legjobbak között

Példaképekké válhatnak: három fiatal győri vállalkozót is a legtehetségesebb ötven közé választottak. Szavazás.

A Példakép Alapítvány olyan civil kezdeményezés, amely célul tűzte ki, hogy megismertesse és elismertesse a nyilvánossággal a sikeres fiatal magyar vállalkozókat.

A tíztagú szakmai zsűri választotta legjobb ötven, saját ötletből, nagyot álmodni merő vállalkozó közé két győri és a Széchenyi-egyetem réven egy győri fiatalember került. Szavazni a világhálón lehet január 17-ig, a tét pedig nem kicsi: az első helyezett markát kereken öt millió forint üti.Fontos hangsúlyozni, hogy Olvasóink nem csupán egy, hanem összesen három jelöltre voksolhatnak, vagyis akár mindhárom győri kötődésű vállalkozót támogathatják ide kattintva szavazatukkal!
 Csiszka Zsolt: "160 főnöknek kell nap mint nap megfelelnem, a megrendelőimnek"

Csiszka Zsolt, a Síküveg Kft. tulajdonosa szerint "olyan piacra is be lehet törni, ahol már leosztottak minden lapot". A győri fiatalember már az egyetem alatt is vállalkozott, bélyeggyűjteményeket vásárolt fel, farmernadrágokat árult, játéktermet csinált egy garázsban és fesztiválokat szervezett. Jelenleg már 25-en dolgoznak a cégnél, 160 megrendelőnek termelnek.

"Nekünk egy sivatagban kellett kutat ásni. Itt nem volt semmi. Szaktudásunk se volt. Gépünk se. Nem ismertem az embereket. Nekünk itt kellett bizonyítani. És nem hagytuk magunkat. Ha jó az út, amin mész, akkor nem győz le téged senki. Nem kell extra dolgokra gondolni, csak egy kicsit legyél jobb, mint a többiek.

Az ember azért választja a vállalkozást, mert szeretne szabadságot. Ez össze is jött, igaz, 160 főnöknek kell nap mint nap megfelelnem, a megrendelőimnek" - vallja Csiszka Zsolt.


Csiszka Zsolt
Csiszka Zsolt


Kiss Gergely a SAP fejlesztési vezetői állását cserélte a győri vállalkozására

A szintén Győrben élő másik jelöltről, Kiss Gergelyről a közelmúltban találkozhattak Olvasóink. A mobilalkalmazásokat fejlesztő győri cég, az Attrecto Zrt. ügyvezető igazgatója három hetet töltött az Egyesült Államokban ősszel, s részt vehetett olyan szakmai programon, melyet Barack Obama elnök hívott életre.

Kiss Gergely három évvel ezelőtt hozta létre mobilalkalmazás fejlesztő cégét, napjainkban a legnagyobbak között tartják számon őket itthon, de Európában is egyre többen ismerik az Attrecto nevét.

A Széchenyi-egyetemen is oktató fiatalember a saját vállalkozás megállapítása előtt a SAP magyarországi fejlesztési vezetőjeként dolgozott Óbudán, de mint mondta: "én Győrben szeretnék kiteljesedni, itt élnek a szeretteim és a barátaim". Az Attrecto többek közt olyan cégek számára fejleszt alkalmazásokat, mint az Audi és a Vodafone.


Kiss Gergely
Kiss Gergely


A roma származású fiatalember a Széchenyi-egyetemen alapozta meg tudását


A Széchenyi-egyetemen közlekedésmérnökként végzett a roma származású Hájas Róbert Sándor 2012-ben.

A Szigetszentmiklóson alapított vállalkozás jegyzi azt a LED technológiájú vasúti kézi jelzőlámpát - más néven bakterlámpát -, melyet jelenleg a MÁV Zrt. hálózatán közel 500 szolgálati helyen már használnak.


Hájas Róbert Sándor a saját fejlesztésű, LED-izzókkal felszerelt bakterlámpákkal - fotó: HRS
Hájas Róbert Sándor a saját fejlesztésű, LED-izzókkal felszerelt bakterlámpákkal - fotó: HRS


Hájas Róbert Sándor, a MÁV elnök-vezérigazgatójától, Dávid Ilonától tavaly év végén vehette át a "Magyar Közlekedés - Az év ifjú reménysége" díjat, melynek apropóján győri alma materében Földesi Péter, a Széchenyi-egyetem rektora is köszöntötte a fiatal vállalkozót.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos adócsalás miatt emeltek vádat Győrben

A vádirat szerint a 21 vádlott 2008 és 2011 között haszonszerzésre törekvő, csalárd számlázással… Tovább olvasom