Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Ötmillió ablakcserére

Ötmillió forintos pályázati támogatás révén cserélteti ki az öttevényi önkormányzat iskolája ablakait. Ez energiatakarékossági programjának része és egyben annak a törekvésének, hogy minél vonzóbbá tegye a helyben tanulást a diákok és szüleik számára.
Korábban a mosdók felújítását tudta elvégeztetni az öttevényi önkormányzat pályázati támogatás révén a helyi iskolában, idén az ablakok cseréjére nyert ötmillió forintot az állami forrás területi elosztása alapján, az úgynevezett Céde-pályázaton, azaz a Céljellegű Decentralizált Alapból. Király Péter polgármester azt is elmondta, hogy a nyílászárók már elhasználódtak, rossz állapotban vannak, ideje azok helyett modernebbet beszereltetni, amelyek jobban szigetelnek. Így a zajt jobban szűrik, a fűtést hatékonyabbá teszik. A fejlesztés illeszkedik a település intézményeit érintő négyéves energiatakarékossági programba.

A falu vezetése más szolgáltatásokkal is szeretné vonzóbbá tenni az oktatási intézményt a gyerekek és szüleik számára. Hiszen hosszú távon jó lenne, ha minél többen tanulnának helyben. Persze azt rögtön le kell szögezni: az öttevényi iskolába járó gyermekek létszámával most sincs gond, az biztosítja a megmaradását. Az újabb építésű házakból álló utcákból, az Akác utcából is a gyerekek szüleinek többsége a helyi óvodát, iskolát választotta a polgármester tájékoztatása alapján. Persze szeretné, ha minél többen ezt tennék, úgy véli, akik Győrbe hordják gyermekeiket, azoknak is érdemes legalább megismerniük helyi lehetőségeiket. A korábban felvételizettek eredményei alapján az Öttevényen végzettek továbbtanulási esélyei jók. Tizenöt számítógépen sajátíthatják el az információtechnológia alapjait, angolt és németet is tanulhatnak. Nyáron táborozást, év közben számos sportolási lehetőséget, táncoktatást, énekkari foglalkozást biztosít tanulóinak az intézmény. Sikeresek a kézilabdások és a mazsorettek is. Mindemellett az egészséges és környezetbarát életmódra nevelést tartja fontosnak az intézmény. Különlegessége, hogy a felsősök év végén szóbelizve szerezhetnek vizsgarutint, és a szülői igényekre nyitottak, szükség szerint a hosszabb, a különböző munkarendekhez alkalmazkodó napközis felügyeletet is megoldják.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökoportya katicától levelibékáig

Az ökoportyázók azért ülnek autóba, hogy a rali távjának teljesítése közben az ökológiai… Tovább olvasom