Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ötletek a Duna-stratégiához

Nem emelkednek a szavazati jogú tagok befizetési kötelezettségei idén a Szigetközi Fejlesztési Tanácsban.

Harminchárom projektjavaslat érkezett a térségből az Európai Duna Stratégiához.

A Szigetköz – Felső-Duna mente Térségi Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén elfogadta a 2009-es működési költségvetés teljesítéséről készített tájékoztatót, az idei költségvetési koncepciót és a szavazati jogú tagok 2010-es befizetési kötelezettségeit. Ez utóbbi összege a tavalyihoz képest nem változott. A tanács kezdeményezésére az Európai Duna Stratégiához kapcsolódva harminchárom projektjavaslat érkezett a térségből. Az ülésen úgy döntöttek: támogatják, hogy az illetékes szakállamtitkárnak felterjesztett ötleteket a fejlesztési minisztérium építse be a kidolgozás alatt álló Európai Duna Stratégiába.

A tanács a térségben élő érdekelteket sürgette, hogy az EDEN-projekt keretében meghirdetett, a ˝Magyarország legígéretesebb természetes vizű desztinációja˝ cím elnyerésére vonatkozó – önrészt nem igénylő – pályázaton vegyenek részt. A térségi fejlesztési tanács a formálódó összefogás partnere lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A politika maradjon a küszöbön túl - a Rómer Ház sajtóközleménye

Nehéz, ám nem kilátástalan anyagi körülmények közé került, a többek között Győr egyetlen belvárosi moziját is működtető Rómer Ház Közalapítvány. Tovább olvasom