Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Ötletből lett virágszökőkút

Legéndi Gáborné ötletének is köszönhetően üde színfolttal gazdagodott a győri belváros nyugati kapuja. A Petőfi híd lábánál nagy kő virágtartó áll, érdekes történettel a háta mögött.

A kőedény (aki tudja, mikor, ki készítette, elmondhatná nekünk) pár méterrel odébb régóta a környezetet díszítette, mígnem a Bajcsy-Zsilinszky úti forgalmi változások miatt a ’80-as években útban lett. Eszébe jutott viszont a környék lakóinak, akiknek nevében Legéndi Gáborné írt az illetékeseknek: az új csomópont közepén felállíthatnák ezt a hajdanán nagyon szépen díszített virágtartót, már persze ha megvan még valahol.
Szabó Sándortól, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. főosztályvezetőjétől megtudtuk: ők is azon gondolkodtak, hogy ezt a csomópontot, a belváros nyugati kapuját miként lehetne szépen díszíteni. Szökőkutas medencét képzeltek ide, arra viszont a városnak nem volt pénze. Megvolt viszont ez a szóban forgó virágtartó az útkezelő szervezet udvarán, nem dobták ki, nem lett az enyészeté.
A nagy kőedényből „ virágszökőkút " lett. Az oldalain „ lefolyó " , igazán szépen még ezután díszlő növények a város négy folyóját jelképezik. Egyébként pedig Legéndi Gáborné sem felejtett el újabb levélben köszönetet mondani lakótársai nevében a csomópont kialakítóinak.

Korábban: 

Felavatták a felújított Petőfi-hidat (2002.06.06.) >> 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújulás műsorkavalkáddal

A Széchenyi térre költözött ki szombaton a Győr TV, ahol neves sztárvendégek szórakoztatták a… Tovább olvasom