Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ötkarikás helyi politikusok

Győr-Moson-Sopron - Négy megyei politikus élvezheti a helyszínen a pénteken kezdődő XXIX. nyári olimpiai játékokat. Ott lesz Pekingben a jelenlegi és az előző győri polgármester, a 2002-es polgármesterjelölt és a 2006-os majdnem polgármesterjelölt. Rajtuk kívül sportvezetők is utaznak.
Borkai Zsolt győri polgármester, olimpiai bajnok tornász a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagjaként vesz részt az olimpián augusztus 16-tól a játékok zárásáig, 24-ig. Felesége vele utazik, de az ő költségeit már nem a MOB állja, hanem a család. „Teljes akkreditációt kaptam, vagyis minden sportversenyre bejuthatok – mondta a Kisalföld kérdésére.
Az utazók: Borkai Zsolt, Balogh József, Dézsi Csaba András és Kadler Gusztáv számos versenyen szurkolhat Pekingben, de a megnyitóünnepséget közülük csak Dézsi látja a helyszínen.
Az utazók: Borkai Zsolt, Balogh József, Dézsi Csaba András és Kadler Gusztáv számos versenyen szurkolhat Pekingben, de a megnyitóünnepséget közülük csak Dézsi látja a helyszínen.

„Elsősorban persze a győri, illetve magyar érdekeltségű számokat néztem ki magamnak, így a kézilabdát, a kajak-kenut és a vízilabda-mérkőzéseket. Magam állítom össze a programot, csak az a kérdés, hogyan jutok el a helyszínekre" – tette még hozzá a jobboldali politikus. Borkai nem az olimpiai faluban száll meg, hanem a többi MOB-delegálttal együtt egy pekingi szállodában. Az esélyekről azt nyilatkozta: „A kínaiak meg akarják mutatni a világnak, hova fejlődtek. Ez az olimpia az extrákról fog szólni: szervezésben és sportteljesítményekben is. Nem szeretem az esélylatolgatást, de hat aranyérem nagyon nagy teljesítmény lenne."

Még egy megyei politikus utazik Pekingbe MOB-költségen: Balogh József szocialista országgyűlési képviselő, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. A volt győri polgármester ugyancsak a bizottság tagja.

Borkaival és Baloghgal ellentétben Dézsi Csaba András fideszes győri önkormányzati képviselő olyan szerencsés, hogy nemcsak számos versenyt, hanem magát a megnyitót is a helyszínen, a „Madárfészek" stadionban élheti át. Ő a Magyar Cselgáncs Szövetség általános alelnöke, így költségeit a szövetség állja. A politikus – aki egyébként MOB-tag – kérdésünkre elmondta: a játékokon a felesége is vele lesz, de az ő kiadásait saját erőből fedezik. „Elsősorban a dzsúdóra leszek kíváncsi. Remélem, megint jó kabala leszek, a hat magyar olimpiai kvótából négyet ugyanis azon a versenyen szereztünk, ahol én voltam a sportvezető. Egyébként Szöul óta a mostani a legerősebb dzsúdócsapat, bízom abban, hogy legalább egy érem összejön" – mondta Dézsi, aki holnap indul Kínába, és 17-én jön haza.

Rajtuk kívül egy megyei „félig politikus", a győri Kadler Gusztáv vesz részt az ötkarikás játékokon. A Magyar Szocialista Pártnak 2006-ban néhány hétig ő volt a győri polgármesterjelöltje, de Pekingbe természetesen nem ebbéli minőségében, hanem a Magyar Kajak-kenu Szövetség általános alelnökeként vesz részt, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség akkreditációjával. „Azt remélem, hogy a kajak-kenusok két arany- és három-négy más színű érmet szereznek. Kolonics György tragikus halála előtt még nagyobb számokat mondtam volna" – latolgatta az esélyeket Kadler, aki augusztus 9-től 26-ig tartózkodik az olimpián. Ő harmadszor vesz részt ilyen sporteseményen: Atlanta, Sydney és Athén közül a sydneyit érzi a legjobb, az athénit a legbarátságosabb játékoknak.

A már említett cselgáncs révén egyébként más megyeiek is jelen lehetnek az olimpián hivatalos akkreditációval. A győri származású Tóth László, a szövetség elnöke, a győri Horváth Zoltán gazdasági alelnök és a mosonmagyaróvári Nagy György főtitkár ugyancsak részt vesz a megnyitón. Ott lesz a Pekingben a szintén óvári Nagy András szakfelügyelő is, noha a grandiózusnak ígérkező pénteki ünnepséget ő nem a helyszínen látja. Rajtuk kívül a kínai fővárosban tartózkodik Molnár Péter győri sportigazgató, a kézilabda-szövetség vendégeként augusztus 8-tól 16-ig. Ő nem visz senkit magával, s a magyar szurkolói klubbal Pekingtől mintegy 30 kilométerre lakik majd. A jegyeket most vehette át: evezést, teniszt, vízilabdát és atlétikai versenyt lát majd kint, a megnyitót azonban nem: a jegy ugyanis 5 ezer euróba, csaknem 1,2 millió forintba került volna neki.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. joco 2008. augusztus 07. 18:16
  „ja lassan, de kezdödik majd az olimpia.”
 • 21. /joco1 2008. augusztus 06. 17:52
  „20-as nem érted 19-et?.”
 • 20. SAmu 2008. augusztus 06. 17:13
  „András, köszönöm a hozzászólásodat. Persze, hogy irónikusan gondoltam a dolgozásukat (is)... De mivel igyekszem szépen , gyűlöletmentesen írni, ezért írok ilyen stílusban.”
 • 19. Németh András 2008. augusztus 06. 16:59
  „SAmu miért idáid szerinted dolgoztak?”
 • 18. SAmu 2008. augusztus 06. 16:45
  „Nem is gondoltam, hogy a 90-100 milliárd Usd adósság és a napi 6 milliárd ft-tal növekvő hiány ellenére ilyen gazdag ország vagyunk. Biztos a kiutazó "politikusoknak" van (legalább középfokú magyar ) nyelvvizsgája és óriási hasznot fognak az országnak hajtani. Így biztos indokolt lesz a részvételük... és megéri a tetemes utazási ráfordítás is...
  Nem baj, ha pár napot kihagynak a munkából, hiszen itthon úgyis minden rendben megy...”
 • 17. Táncos 2008. augusztus 06. 16:17
  „S akkor még nem beszéltünk arról, hogy Balogh doki, a magyar női kézilabdaválogatott orvosa pedig nem lesz kint Pekingben.. Görbicz majd MMS-ben küldi a leleteket.. Hát nem szorul ökölbe az ember keze, mikor a Balogjóskák meg kint lesznek?!”
 • 16. Szélsőjobbos 2008. augusztus 06. 15:59
  „Semmi keresnivalójuk ott!Sem a 3 milliárdot kidobóknak, sem a fideszes schmitt-haverok utazásának nincs helye a jelenlegi helyzetben!”
 • 15. /joco1 2008. augusztus 06. 14:38
  „Laza. :nem szeretem a Nyikost politikai cikk-cakkjai miatt-most ép milyen párti?- de amit leirtál az elgondolkoztato, föleg a helyi önk.vezetöségnek.”
 • 14. németh József 2008. augusztus 06. 13:44
  „Tisztelt Mutyi!
  Az olimpiai bajnok egy alapítvány pénzén (nem állami költségen) utaznak ki. A többivel egyetértek. nem kellene ott lenni a kormány tagjainak. Elég lenne a miniszterelnök és a sportért felelős szakállamtitkár (ez utóbbi a Nemzetközi Birkózó Szövetség vendégszeretetét élvezi teljes ellátással). A többi csak léhűtő. Az érintett szakági vezetők egy-egy csapat (kézilabda, torna, vízilabda, atlétika,.....stb vezetői, menedzserei.), tehát nekik is ott kell lenni, mert az adódó problémákat nem az edzőknek, sportolóknak kell elintézni.”
 • 13. mindigatutit 2008. augusztus 06. 13:40
  „így igaz.hány olipmikonja volt a városnak?nem sok,de ha van azt sem becsüljük meg”
 • 12. LAZA 2008. augusztus 06. 13:36
  „Az pedig,hogy Nyikos Tivadar edző nem tudja elkisérni az ország egyetlen BMX es indulóját az szégyen a MOB nak szégyen a BMX szővetségnek,de a legnagyobb Sopron Városának Őnkormányzatának.
  Mi pénzeket szórtak szórnak el ügyvédekre,most éppen kútfúrásra vagy propogandára,de arra,hogy városunk egyetlen Olimpiai résztvevője saját edzőjével utazhasson arra nem tellik kb.400000 forint!
  A Nemzeti Sportvárosunk örökös szégyenére.”
 • 11. mutyi 2008. augusztus 06. 11:50
  „Kedves Németh József!
  Önnek igaza lenne akkor,ha törvényben fektetnék le,hogy minden olimpiai bajnokot egyszer,kétszer, vagy éppen élete végéig megillet a bajnokságát követő olimpiákon való részvétel ingyen és bérmentve.
  Hasonlóképp kellene nyilvánossá tenni azokat a sportvezetői státuszokat,melyek alapján költségtérítés nélkül olimpiai akkreditációt lehet szerezni.
  Ezek tudomásom szerint nem része sem a sporttörvénynek,sem semmilyen nyilvénos rendeletnek,határozatnak.
  Igaza van annak,aki amiatt háborog,hogy az adófizetők pénzéből utaztatnak rengeteg embert (suba alatt) és a tényszerű adatokról az esetlegesen érdemtelenül utaztatottakról csak az esemény után értesül az állampolgár, ha értesül.
  Ezért a háborgás,mert ez is ugyanúgy a "mutyi" része évtizedek óta, mint minden más.( legalábbis kiváló alkalom a mutyizás vádjára!)”
 • 10. mindigatutit 2008. augusztus 06. 10:19
  „gondolom megint háromszor annyi vezető utazik ,mint sportoló.ez még mindig a szocializmust idézi.”
 • 9. Németh József 2008. augusztus 06. 10:07
  „Bellovicz Úr!
  Egy olimpiai bajnoksághoz sok éves munka kell. Minden sportoló álma egyszer kijutni az olimpiai játékokra. De nem mindegyiknek adatik meg, hogy a dobogó legmagasabb fokára léphessenek és meghallgassák a legszebb zenét, a Himnuszt. Igenis ezek az emberek (EX SPORTOLÓK) megérdemlik, hogy minden olimpián résztvehessenek, mint nézők. Az a sport rész a hozzászólásához .
  Az, hogy hány szegény emeber él (egyébként nem csak másfél millió a tehetős emberek száma) már politika. Ezt pedig csak szűk látókörű, vagy nagyon buta emberek viszik az olimpiai eszme közelébe.”
 • 8. mindigatutit 2008. augusztus 06. 09:58
  „egyedül azt mondom,hogy a Borkai ok,de a többi?pfff”
 • 7. Bellovicz Ottó 2008. augusztus 06. 09:17
  „Rajtuk kívül sok ember sokat tesz az országért sportért. Akik megérdemlik itthon maradnak, mint mindig. Ők, magánúton is kimhetnének, de jobb ingyen,állam nyakán lógni. Protokoll szép, de undort kelt egy olyan helyen hol van 9 millió szegény és 1, 5 millió here”
 • 6. Németh József 2008. augusztus 06. 08:40
  „A társaságból nem mindenki "here". Borkai Zsolt olimpiai bajnok lett lólengésben Szöulban 1988-ban. Őt a Pekingi Olimpiáért klub (a név nem pontos) utaztatja ki, mimt sok más olimpiai bajnokot. Így pl: dr Magyar Zoltánt, Csollány Szilvesztert (torna és Sopronból), Novák Ferernc (kajak-kenu, dr Hegedűs Csaba (birkózó)....stb.
  Ezek az emberek (így Borkai is) megérdemlik az utazást, mert valamit tettek le a sporton keresztül a haza asztalára. biztos vagyok abban, hogy meg fognak nézni sok sporteseményt és nem városnézésre mennek ki. Azért, mert a vérükbe ivódott a sport szeretete.”
 • 5. pffff 2008. augusztus 06. 08:26
  „Ezek a macskajancsik mit csinálnak Pekingbe??????
  Csak úgy kérdezem.”
 • 4. pacsibácsi 2008. augusztus 06. 08:26
  „Nekem mondjuk az jött le, hogy nem csak győri ment. Van ott óvári is. Sopronban kellene panaszkodni. Nehogy már a cselgáncs vagy a kajak-kenu szövetségnek kelljen gondoskodnia a BMX-es edző kiutazásáról.”
 • 3. Mi változott? 2008. augusztus 06. 06:32
  „Ez jellemző, csak győriek az utazók! A soproni Nyikos Tivadart aki edzője egy résztvevőnek meg itthon hagyják. Megint a herék henyélnek mint a kommunizmusban...”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordmennyiségű csapadék: kevés a vízelvezetési koncepció?

Győr - Hervasztó képet mutat a vízelvezető árkok állapota Győrszentivánon a szombati vihar után.… Tovább olvasom