Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Ötezer csirke veszett oda a győri tűzben - fotók

Ötezer csirke veszett oda a győri tűzben - fotók
Kigyulladt egy 500 négyzetméteres fóliasátor Győr külterületén, a Sági úton, amiben 7500 csirkét neveltek.

18.40 - A maradék 2500 csirke sem valószínű, hogy túléli a füstmérgezést

Duplán esküdött össze a sors a kigyulladt csirketelep tulajdonosa ellen. Egyrészt kedden költöztették át a szerda este lángra kapott fóliasátorba a 7500 csirkét. Másrészt 15 perccel a hazaindulásuk után gyulladt ki a sátor. Az feltehetőleg már sohasem fog kiderülni, hogy a lángoló száraz szalmabálákat el tudták volna-e oltani a tulajdonosok.

Egy biztos: a csirkék közül 5000 elpusztult és a maradék 2500 sem valószínű, hogy túléli a füstmérgezést. Egy csirke ára körülbelül 400 forint. A leégett fóliasátorral és gépészettel együtt a kár több millió forint.

A tüzet feltehetőleg zárlat okozta, a tulajdonos a helyszínen elmondta munkatársunknak, hogy hasonló tűzesetre korábban is volt példa a telepen. A tűz okát vizsgálják.

 
Fotók: Bertleff András

17.48

A helyszínre riasztott győri és pannonhalmi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltják a tüzet, miközben a dolgozókkal közösen megkezdték a még élő állatok kimenekítését is. A tűz továbbterjedését mostanra megakadályozták, sérülésről pedig nem érkezett visszajelzés a helyszínről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különlegességek Frappé módra

Különlegességek Frappé módra
A Frappé mobilalkalmazás használatához okostelefon és internet szükséges. Az applikáció ingyen… Tovább olvasom