Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Öt Templom Fesztivál öt napon át

Győr - A tavalyi év sikerének nyomán ismét lesz Győrben Öt Templom Fesztivál. A szeptember 20. és 24. közötti napok mindegyikén egy-egy újvárosi templomba invitálják a zenekedvelőket. A megnyitót mégsem az elfeledett városrészben tartják, hanem a Vastuskós házban (Patkó-gyűjtemény), melyben egyelőre próbaüzemmel galéria nyílik.
A második fesztivál programját a szervezők igyekeztek a tavalyihoz hasonlóan összeállítani. Idén is olyan művészeket kerestek, akik gondolatiságban erősítik a fesztivál célját, hogy a különböző vallások helyszínein megismerhessük egymás hitét, kultúráját, mert mottójuk szerint „Annyi út vezet a jó Istenhez, ahány ember él a Földön".

A Karzat Kultúrközpont Alapítvány 6–8 millió forintból szervezte a programokat, költségvetésüket pályázati, önkormányzati és szponzori pénzekből fedezik. Nem számolhatnak extra jegybevétellel, ugyanis az esti templomi koncertek kivételével valamennyi program ingyenes. Az öt templomi nagyrendezvényre 1000 és 2500 forintért kaphatóak a jegyek, a fesztiválbérlet 9500 forintba kerül.

A fesztivál nyitónapján (szeptember 20.) a Kossuth utcai katolikus templom vendége lesz Palya Bea, aki a Szent Efrém Férfikarral és a Schola Cantorum Budapestiensisszel lírai játékban eleveníti meg Bubnó Tamás Harmonia terrena misztériumjátékát.

Másnap a görög katolikus templomban a Capella Theresiana kórus koncertjét nézhetik meg az érdeklődők, majd Ferenczi György és a Rackjam Szabad akusztikus repülés Petőfi verseire című műsorát. Az evangélikus Öregtemplomban szombaton Fassang László orgonaművész és Szvorák Kati közös koncertje lesz, majd 23-án a zsinagógában a krakkói zeneakadémián alakult The Saints nevű lengyel klezmeregyüttes és a Sziámi koncertezik. A fesztivál zárásaként hétfőn a református templomban a Gryllus testvérek és Mécs Károly lépnek a közönség elé.

Emellett művészettörténeti előadások, újvárosi városnéző séták, kézműves- és játszóházi programok, valamint bábszínházi előadások is várják az érdeklődőket. Az esti koncertek előtt fellépnek a Liszt Ferenc Zeneiskola, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola és a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanulói.

Az Öt Templom Fesztivál programja pdf-ként

Letölthető zene -
The Saints: Fantaslikh
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztési program civileknek Pannonhalmán

Pannonhalma - ''Egyházi és egyházközeli civil szervezetek felkészítése a Nemzeti Fejlesztési Terv… Tovább olvasom