Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 20°C | 30°C Még több cikk.

Öt templom fesztivál hatodszor Győrött

Koncertek, magyarázó istentiszteletek, színházi előadások szerepelnek a csütörtökön kezdődő Öt templom fesztivál programján; a helyszín öt európai vallás egy-egy temploma Győr egyik városrészében, Újvárosban.

"Öt nap, öt templom, öt vallás, egy kultúra" a mottója az Európában is egyedülálló ökumenikus fesztiválnak, amelyet immár hatodik alkalommal rendez meg a Karzat Kultúrközpont Alapítvány az egyházak közreműködésével - mondta el Borsa Kata kuratóriumi elnök az MTI-nek.

A fesztivál nyitó napján, csütörtökön Fehérváry Lilla és Kátai Zoltán ad
Mária-énekekből és pünkösdi imádságokból összeállított alkalmi koncertet a görög katolikus templomban. Pénteken a Szent Efrém Férfikar Liszt Ferenc és kortársainak műveivel lép fel a Kossuth utcai katolikus templomban. Szombaton a Custos Viol Consort és a Régizene együttes először ad közös koncertet. Műsorukon barokk zenét szólaltatnak meg az Evangélikus Öregtemplomban.

A hétvégén Matija Solce, a prágai művészeti egyetem, a DAMU tanára érkezik nemzetközi kurzusának növendékeivel, akik két színházi produkciót mutatnak be a görög katolikus templom udvarán. Vasárnap a zsinagógában lesz a premierje az Én nem tudom mit hoz a holnap... című színházi produkciónak, amelyet a Budapest Bár és Sebestyén Bálint, a Győri Balett magántáncosa ad elő. Ugyanaznap Ferenczi György és a Rackajam koncertezik a református templomban. Hétfőn ugyanott a fesztivál zárásaként Kányádi Sándor költővel találkozhatnak az érdeklődők a Kaláka együttes koncertjén.

A fesztiválon két napos tudományos konferenciát is tartanak. A május 12-13-i tanácskozáson vallástörténészek, teológusok és filozófiatörténészek arra keresik a választ, hogy mit tanítanak az angyalokról az ókori Mediterráneum világának spirituális szövegei, elsősorban a zsidók és a keresztények szent könyvei - mondta Borsa Kata.

Az öt templom fesztivált a Nemzeti Kulturális Alapprogram 3 millió forinttal támogatja.

Olvasóink írták

 • 5. urbaniastapista 2011. május 10. 19:59
  „Szerintem is egyedülálló.
  A támogatók között nem látom a város címerét.
  ?”
 • 4. meir 2011. május 08. 07:17
  „3/Andor47!!
  Nagyon Vicces!!!
  Nem vagy Te annyira ertetlen mint amilyennek mutatod ugye??”
 • 3. andor47 2011. május 07. 19:21
  „Ha te hindu vagy, akkor én is.”
 • 2. meir 2011. május 07. 15:33
  „1-es/Andor47!!
  no es melyik az az "eltero" vallas??
  en speciel a Hindi-re tippelek!!”
 • 1. andor47 2011. május 07. 12:25
  „"Öt templom, öt vallás, egy kultúra"? Ez nagyon nem igaz. Öt templom, öt vallás, egymástól nagyon eltérő kultúra, főleg az egyik "vallás" tér el nagyon a többitől. Miért kell hülyíteni magunkat és egymást ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötödik Európai Ifjúsági Hét - május 15-21.

Az Európai Bizottság kezdeményezésére idén is megrendezik az Európai Ifjúsági Hetet. Tovább olvasom