Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Öt Templom Fesztivál Győr - 2015-ös programok

Az Öt Templom Fesztivál a hitről és az elfogadásról szól, párbeszédről kultúrák és vallások között. Apropójául és helyszínéül Győr-Újváros egy utcájának öt temploma szolgál.
Öt különböző felekezet temploma, melyek együtt váltak európai szintű kuriózummá, hiszen békében egymás mellett állva évszázadok óta hirdetik az európai kulturális sokszínűség értékeit, hogy a kultúrák közötti másság elfogadása és megismerése nyitottá és érdekessé tesz minket.

Példájaként annak, hogy Magyarország, ezer éve itt, Európa közepén elfogadó, toleráns nemzet, ahol jó szomszédként, szimbiózisban él évszázadok óta egyetlen utcában öt európai vallás egy-egy gyülekezete.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával, a Karzat Színház Nonprofit Kft. szervezésében, idén már tizedik alkalommal várja vendégeit különleges koncertekkel, színházi előadásokkal, zeneiskolai növendékhangversenyekkel, kiállításokkal és városnéző sétákkal az Öt Templom Fesztivál.

Miközben a szervezési munkálatok még zajlanak, a Ráth Mátyás tér 4. szám alatt működő Öt Templom Fesztiválközpont már megnyitotta kapuit és a rendezvény információs- és jegyirodájaként várja az érdeklődőket. A főbb koncertekre és a színházi előadásokra már kaphatóak a jegyek. Bízunk benne, hogy az egyedi program nemcsak a helyi kultúrakedvelők érdeklődését kelti fel.

A Budapest Bár klezmer műsora tavaly kifejezetten a fesztiválra készült – most Fekete László kántor énekével gazdagodik. A Kiscsillag zenekar különleges, a szakrális térhez igazodó műsorral készül. Fassang László orgonajátékát már rég hallhattuk Győrben – ezúttal a katolikus templom orgonáját szólaltatja meg nálunk. Bíró Eszter jazz énekesnő különleges emlékesttel készül a holokauszt győri mártírjainak emlékére. Lovász Irén triójával, lemezbemutató koncerttel érkezik hozzánk.

A Budapest Bár újra fellép Győrben
A Budapest Bár újra fellép Győrben


A most alakuló Menház Színpad első öt előadása a fesztivál keretében látható, főszereplői Vári Éva, Haumann Péter, Kálloy Molnár Péter, Csákányi Eszter és Szacsvay László. A záróeseményen a fiatal berlini zenészekből álló Knoblauch Klezmer Band játszik.

Koncertprogram:

Május 7. 19.00 Budapest Bár: Klezmer, vendég: Fekete László kántor (zsinagóga)

Május 8. 18.00 Schola Academica (Kossuth utcai katolikus templom)
20.00 Kiscsillag, vendég: Németh Juci, Vedres Csaba, Császári Gergely
(Kossuth utcai református templom)
21.30 Voces Duecento: Facciamo laude! (görögkatolikus templom)

Május 9. 18.00 Fassang László orgonakoncertje (Kossuth utcai katolikus templom)
20.00 Bíró Eszter: A holokauszt győri áldozatainak emlékére (zsinagóga)
21.30 Etno Histrio (Slo-At) (görögkatolikus templom)

Május 10. 19.00 Groove and Voice Trio (Lovász Irén, Horváth Kornél, Mizsei Zoltán) (Kossuth utcai református templom)

Május 11. 19.00 Knoblauch Klezmer Band (D) (zsinagóga)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Devizahiteles elszámolás: ilyen levelet kapott győri olvasónk a bankjától

A jó hír, hogy 600 ezer forint visszajár a "tisztességtelenül felszámított összegért". A rossz, hogy az élő hitelszerződés utolsó törlesztésének kalkulációja 704 ezer forint. Szavazás. Tovább olvasom