Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Öt templom advent Győrött

Koncertek és istentiszteletek, vallástörténeti előadások és kézműves foglalkozások szerepelnek a szombaton kezdődő Öt templom advent programján; a helyszín öt európai vallás egy-egy temploma Győr egyik városrészében, Újvárosban.

Borsa Kata, a Karzat Kultúrközpont Alapítvány kuratóriumának elnöke a szervezők nevében az MTI-nek elmondta: a sorozatot szombaton a református gyülekezet kézműves műhellyel kiegészülő családi napja nyitja. Adventi zenés áhítat keretében az evangélikus országos zenei tábor résztvevői és hivatásos zenészek szólaltatják meg a Jónás és Jézus című rockoratóriumot december 1-jén az evangélikus öregtemplomban. Két nappal később az egri származású Kiss család tagjai - hat testvér, valamint gyermekeik és unokáik - adnak klasszikus ünnepváró koncertet a görög katolikus templomban. A győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei Vivaldi, Telemann, Bizet és Hacsaturján műveit adják elő december 5-én az evangélikus szeretetház dísztermében. Másnap a Győr Symphonic Band lép fel a zsinagógában Lendvay Kamilló, Mike Mowe és Alfred Reed kompozícióival. Közreműködik Ittzés Gergely fuvolaművész.

Dinnyés József Zsoltárok című adventi koncertjét december 11-én tartják a református templomban. A katolikus templom ad helyet december 15-én a Kossuth Lajos Kollégium karácsonyi műsorának, amely témájában a család évéhez kapcsolódik.

A hanukáról, a zsidók egyik legjelentősebb ünnepéről december 26-án emlékeznek meg a zsinagógában. Karácsony második napjának délutánján mindazokat várják, akik szeretnék megismerni az idén a karácsonnyal egybeeső hanuka szokásait.

A Karzat alapítvány és az öt egyház együttműködésének már többéves hagyománya van Győrött. Együttműködésüket fémjelzi az Öt templom fesztivál Európában is egyedülálló ökumenikus programja, amelyet tavasszal már hatodik alkalommal rendeztek meg közösen Újváros egymáshoz közel lévő templomaiban.

Olvasóink írták

 • 3. jóhatudod 2011. november 26. 11:46
  „A zsidó hamukának semmi helye a felújított zsinagógában,mert azt a város tette rendbe és kultúrális esmények helyszíne nem a zsidó ünnepé ! Az egyetem kezelésében van! A zsidók amikor a felújításra kellett gyűjteni nem járultak hozzá ! Most meg ott <moderálva> amit ők tettek rendbe !!!”
 • 2. vonLichthofen 2011. november 25. 20:49
  „a helyszín öt európai vallás egy-egy temploma Győr egyik városrészében, Újvárosban. - ezt olvassuk.

  A görög-keleti, a református, az evangelikus és a katolikus az NEM négy vallás - az ugyanannak az egy vallásnak a a történelem során kialakult változata, jelesül a keresztény vallásnak.”
 • 1. vonLichthofen 2011. november 25. 19:43
  „Nem akarnék szőrt és egyéb szálakat hasogatni, de ahogy a legutóbb leellenőriztem a Judaizmus NEM Europai vallás hanem Jézus kereszthalála és a templom lerombolása utáni idők rabbinikus terméke.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős keresztet állít a Jobbik Győrben

Hétvégén az ország minden pontján adventi kettős kereszteket állít a Jobbik Magyarországért… Tovább olvasom