Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Öt ˝nyugdíjastól˝ búcsúzik a balett

Munkatársunktól - A Győri Balett országosan kiemelkedő nézőszámmal és bevétellel zárta az idei évadot. A társulat tegnap meghitt hangulatban és a sajtót leszámítva szűk körben emlékezett meg a munkatársakról és a sikerekről.

A méltató szavak és elismerések előtt Kiss János igazgató értékelésében elmondta: a mozgalmas évadot olyan előadások tették emlékezetessé, mint a Hódolat Chaplinnek, amely jövőre is műsoron marad, a Gaudí, amely bátorságával megosztotta a közönség véleményét, a tizedik jubileumát ünneplő Purim, amelyről televíziós felvétel is született, illetve – a teljesség igénye nélkül – a Sztravinszkij-est, amely a művészek sajátos véleményformálásával ajándékozta meg a közönséget a rendszerváltás huszadik évfordulóján.

A számtalan bemutató, zártkörű fellépés és a táncbiennále mellett – amelyen ma már presztízskérdés fellépni – különleges kezdeményezéseket is említett az igazgató: ebben az évadban játszottak először eddig szokatlan helyszíneken. A Kisfaludy Teremben és az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban rendezett előadások azonban meggyőzték a társulat vezetését arról, hogy szükség van rá, folytatni kell az effajta találkozásokat a közönséggel.

A képen Zádorvölgyi László, Ábrahám Zoltán és Afonyi Éva magántáncosok, Kiss János igazgató, Horváth Gizella balettmester, Fűr Ferenc világosító, valamint Förhécz Attila díszítő. Fotó: K. Cs.
A képen Zádorvölgyi László, Ábrahám Zoltán és Afonyi Éva magántáncosok, Kiss János igazgató, Horváth Gizella balettmester, Fűr Ferenc világosító, valamint Förhécz Attila díszítő. Fotó: K. Cs.

Kiss János az ülés elején egyperces néma csenddel idézte meg azoknak az emlékét, akikkel már nem ünnepelhetnek együtt, az értékelés végén pedig felelevenítette azokat a rangos elismeréseket, amelyekkel a győri táncosokat idén ismerte el a szakma.

Az igazgató Ottófi Rudolf alpolgármesterrel ezután köszöntötte a társulat maroknyi csapatából azokat, akik tíz, tizenöt, illetve húsz éve a Győri Balett tagjai, majd átadták a 25 és 30 éves közalkalmazotti jubileumi jutalmakat is. Utóbbiakat Ábrahám Zoltán és Afonyi Éva, illetve Horváth Gizella, Kiss János és Fűr Ferenc érdemelte ki. Örökös tagsággal tüntették ki Förhécz Attila díszítőt, nyugdíjba vonulása alkalmából pedig elbúcsúztak Afonyi Éva és William Fomin Harangozó-díjas magántáncosoktól, Ábrahám Zoltán és Zádorvölgyi László magántáncosoktól, valamint Horváth Gizella balettmestertől.

Olvasóink írták

  • 1. bugriskin 2009. június 26. 13:26
    „Hát igen akik tudnak egyensúlyozni a kukák guberálása közben azok előnyt élveznek, nem esnek könnyen bele.
    De mivel Győrben a kutyák is guberálják a kuka edényeket, kérdés kinek van jobb foga?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös bulit nyert a megye legötletesebb ballagó osztálya

A kisalfold.hu megkereste a megye legötletesebb ballagóit. A felhívásra jelentkező 48 középiskolai… Tovább olvasom