Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Öt nagy nevet nyugdíjaztak a Petz-kórházban

Győr - Öt nagy név (valamennyi vezető főorvos) vonul nyugdíjba a győri Petz-kórházban – őket, illetve a kiváló dolgozókat köszöntötték az évi szokásos főorvosi-főnővéri tanácsülésen. Ugyanitt adták át az új kinevezéseket, megbízásokat is.
Az ünnepség fényét semmiképpen sem szeretnénk tompítani, de a tegnapi főorvosi-főnővéri értekezlet legérdekesebb pontja a nyugdíjba vonuló kollégák köszöntése volt. Nagy nevekről van ugyanis szó, centrum-, osztály- vagy részlegvezető főorvosokról, akik hivatalosan nyugdíjasstátust kaptak:

Dr. Király Géza főigazgató fejlesztési helyettesként a kézsebészeti osztályt vezette, s nevét nem csak a szakmán belül ismerték: ő volt az országban a harmadik kézsebész, aki leszakadt végtagot operált vissza. Dr. Puha Katalin a kórház tüdőgondozóját irányította, és szintén főorvosi minőségében többször nyilatkozott lapunknak, ha például tüdőszűréssel kapcsolatban történt valami. Dr. Szebeni Antal megbízott osztályvezető főorvosként az ortopédiát vezette mostanáig, dr. Cselovszky Pál pedig a baleseti utókezelő részleg és járóbeteg-ellátás részlegvezető főorvosaként ismert. Végül, de nem utolsósorban dr. Zemplén Béla, a fül-orr-gége, fej-nyak sebészeti osztály centrumvezetője is nyugdíjba vonul.

Dr. Varga Gábor főigazgatót az ünnepség előtt arról kérdeztük, hogy a nagynevű főorvosok tovább dolgozhatnak-e a kórházban vagy a nyugdíjazás a végleges távozást is jelenti számukra. A válasz az volt, hogy az osztály-, centrum-, részlegvezetői státust nyugdíjasként már nem birtokolhatják tovább, de mindannyiuknak felajánlották, hogy orvosként továbbra is dolgozhatnak. A tegnapi köszöntésen Király doktor és Szebeni doktor nem volt jelen.

A kórház egyik legrangosabb kitüntetését, a Nyári László-nívódíjat nemcsak Semmelweis-napon adják át, hanem például a főorvosi-főnővéri tanácsülésen is. Hárman kapták meg ezúttal is:  dr. Pap Zsuzsanna főorvos (krónikus belgyógyászat), Nagy Ferencné szakasszisztens (izotóplabor), valamint Oláh Mária megbízott osztályvezető-helyettes (számviteli osztály).

Intézetvezető főgyógyszerésszé nevezték ki Hutyánné Somogyi Arankát; Török Terézt centrumvezető főnővérré, Horváthné Kovács Zsuzsannát pedig osztályvezető főnővérré. Erdélyiné Orbán Gyöngyi ápolási igazgatóhelyettesi megbízatást kapott, dr. Balogh Péter pedig osztályvezető főorvosit a traumatológián. Adjunktusi kinevezést vett át továbbá dr. Manna Abdul Nasser szakorvos; alorvosit pedig dr. Hussam Saleh és dr. Garab Gergely – mindketten szakorvosként dolgoznak a kórházban.

Kiváló munkatárs lett: dr. Torma Jolán, dr. Ferenczi Klára, dr. Simon Edina, dr. Belágyi Tibor, dr. Dávidovics Sándor, Stefanics Jánosné, Beniczky Antalné, Nagy Gézáné, Balasi Tiborné, Halászné Nagy Katalin, Ferenc Józsefné, Kürthy Attiláné, Gábriel Ildikó, Nagy Ákosné, Veszpréminé Bedő Rita, Bátfalvi Lászlóné, Orossné Szücs Zsuzsanna, Bogdánné Rácz Tímea és Kámán Zita.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dugót okozott a hosszasan zárva maradt sorompó

Ikrény - A rendőrségtől származó információk szerint Ikrény és Győr között a vasúthálózaton… Tovább olvasom