Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Öt kényszerkaszálást rendeltek el

Idén 20 ezertől 2 millió forintig terjedő büntetést kaphatnak azok, akik még nem kaszálták le a parlagfüvet.
Idén 20 ezertől 2 millió forintig terjedő növényvédelmi bírságot is kiszabhattak azokra, akik a figyelmeztetés ellenére sem végezték el területükön a gyomtalanítást. A megyeszékhelyen eddig 33 esetben büntettek a szakemberek, és 5 kényszerkaszálást rendeltek el.

A gátőrházi SMS-es panasz nem jutott el a győri polgármesteri hivatal környezetvédelmi irodájához, de utánanéznek, és megkeresik a tulajdonost vagy a kezelőt – mondta a Kisalföld érdeklődésére Horváth Ernő. Az irodavezető-helyettes közölte: csaknem 250 bejelentés érkezett hozzájuk parlagfűügyben. Győr belterületein 33 bírságot szabtak ki, és eddig öt esetben hajtottak végre kényszerkaszálást. Ez utóbbi akkor történt meg, amikor a tulajdonos a felszólító határozat ellenére sem intézkedett a gyomtalanításról. A kényszerkaszálásról szóló értesítéseket hétfőn küldték ki, és pénteken jelentek meg az adott területeken. Ennek ellenére sem gaztalanítottak a tulajdonosok, igaz, ők többségében nem győriek voltak.

Amennyiben nem körülhatárolt parlagfüves részről van szó, úgy a kényszerkaszáláshoz rendőrségi segítséget is igénybe vehet az iroda, ám erre nem került sor egy esetben sem, mivel mindegyik területre könnyedén be tudtak jutni.

Horváth Ernőtől megtudtuk: a legkisebb kiszabott bírságuk 20 ezer forint volt, a legnagyobb pedig 100 ezer, ezt 5 cégre rótták ki. A kényszerkaszálás költségét egyébként ráterhelik a tulajdonosokra, erről a héten kapják meg az érintettek az értesítést, aminek behajtásáról a környezetvédelmi iroda és az adóhatóság gondoskodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél kilométer utat avattak

56 millió forintból végezték el Nagybajcson a Kossuth utca felújítását. Az avatás a hétvégén volt. Tovább olvasom