Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Öt hónap után leltek rá a börcsi férfi holttestére

Holtan találták azt az idős férfit, aki október 19-én tűnt el Börcsről. Gy. Ferencet a Kisalföldön keresztül is kereste a család, az egész környéket végigpásztázták, míg végül egy erdőtulajdonos csütörtökön megtalálta szegényt, kötéllel a nyakán, a kerékpárja mellett.


Október 19-én délelőtt eltűnt otthonról, közeli erdejébe indult, azóta keresték, folyamatosan. Minden héten, néha nap mint nap, gyalog, autóval és lóháton, mert érthetetlen volt, hogy hová tűnt Feri bácsi. 
Csütörtök délután egyszer csak jött a szomorú hír, hogy megtalálta egy erdőtulajdonos, aki a fáit metszeni indult a lakatlan, senki által nem látogatott területre. Egy olyan helyre, ahová a terepjáró is nehezen jut be, Börcs és Abda közé, két és fél  kilométerre a lakott területtől, az autópálya közelébe, arra a részre, amit "Dobsának" hívnak a börcsiek és az abdaiak.

Egy nyárfásban találtak rá a 76 éves eltűnt idős férfi holttestére, mellette volt kerékpárja, a nyakán kötél volt, öt hónap után nagyon megrázó látványt nyújtva az őt azonosító hozzátartozóknak.

A bácsi lánya ebben a lelkiállapotban nem kívánt megszólalni, veje azt kérte, ne is keressük. A férfi a Kisalföld érdeklődését udvariasan fogadta, még ha igen nehéz órákat is töltött a terepen, rendőrökkel, ügyeletes orvossal együtt.

– Még a múlt héten is kerestük őt, egy pillanatra sem nyugodott bele abba senki, hogy eltűntként emlékezzünk rá. Ilyen hosszú idő után nyilván nem lehettünk derűlátóak, ezért nagyon remélem, hogy a feleségemék számára ez a helyzet hosszú távon talán épp annyira megnyugvást is jelent, mint amennyire most felkavaró. El tudják szegényt temetni – mondta a közeli rokon.

A koporsót autón szállították el és így kegyeletben részesülhet a hónapokig keresett idős ember. Fotó: Mészáros Mátyás
A koporsót autón szállították el és így kegyeletben részesülhet a hónapokig keresett idős ember. Fotó: Mészáros Mátyás

Rácz Róbert polgármester is kint volt az azonosításnál, maga is rokona volt az elhunytnak.

– Nagyon nehéz időszakon van túl a bácsi családja, remélem, egy idő után ez megnyugvást jelent. Szomorú vagyok és felkavaró volt látni őt, mert nagyon szerettem a Feri bácsit és arra fogok emlékezni, amikor még élt, és utoljára láttam. Az eltűnése előtt egy nappal, a nyugdíjasklub évfordulóján találkoztunk...

A rendőrség egyelőre közigazgatási keretek között vizsgálódik, az orvos megteszi jelentését, de nyilván az lesz most a legfontosabb, amit a boncolás megállapít. Az biztos, hogy különös körülmények kuszálják össze ezt a tragikus esetet, mert már önmagában az is érthetetlen, hogy Feri bácsi miért vágott neki egy ilyen járhatatlan terepnek, a töltés után balra indulva a jobbra tartó út helyett, hogy végül a szeretett fáitól két kilométerre találjanak rá. Az is magyarázatra szorul, hogy kerékpárjának kereke miért nem lett sáros egy ilyen úton. Ugyanakkor bizonyos, hogy a nős, békés Feri bácsit szerették, rosszakarója aligha lehetett, otthon szeretett lenni, és ritkán mozdult ki a börcsi házból.


Csütörtökön írtuk:

Információink szerint mumifikálódott holttestet találtak Abda és Börcs között. Egyelőre nem tudni, kinek a holttestére leltek, lehetséges, hogy egy korábban eltűnt személyére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vastag Csaba is Győrben bulizott a hétvégén - sok-sok partyfotó

A rossz idő sem vette el a bulizni vágyók kedvét a szórakozástól. A hétvége képekben. Tovább olvasom