Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Öt falu közös napközis tábora

Az iskolai évzárók után néhány családban még egyhetes haladékot kaptak a szülők: levették vállukról a gyermekek szünidei elhelyezésének, felügyeletének terhét az önkormányzatok. Sok családban probléma ez.

Abda, Börcs, Ikrény, Kunsziget és Öttevény községek önkormányzatai – a településükről érkezett gyermekek létszámának arányában – anyagilag is támogatták a hétfőtől péntekig tartó napközis tábort, amelyet Bombayné Varga Mónika, Lehotzky József és Stipsits Katalin családgondozók szerveztek meg.

Kettő híján 120 gyermek jelentkezett és mindannyiuknak jó alkalom volt ez arra, hogy megismerjék a szomszédos településeket, hiszen a változatos programok Abdán, Öttevényen és Ikrényben zajlottak. A felügyeletet biztosító szakemberek számára is tapasztalatcserére alkalmat adó találkozásokat jelentett a tábor, ahol a gyakorlati módszerek kerülhettek előtérbe.A települések között autóbusz szállította a táborozókat. Abdán a sportpálya, a kultúrház, az iskola és a községháza voltak a helyszínek. Öttevényen a sportcsarnokban tartották a sport- és kézműves-foglalkozásokat.

Ikrényben a rossz idő miatt a tónál lévő szabad strand helyett a sportcsarnok fogadta be a tábor utolsó napján a résztvevőket.

A győri napon pedig látogatást tettek a tűzoltóságon, az Aranyparton sárkányhajóba szállhattak és akinek még maradt ereje, az Ugriparkban fejezhette be a napot. Felajánlásként cseresznyét kaptak a gyerekek, és az abdai nyugdíjasklub aktív tagjai palacsintát sütöttek a kicsiknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ikrény: gyűjtik a kiadó szobákat

Felhívást tett közzé az ikrényi önkormányzat, hogy aki a faluban kiadó szobával, lakással, házzal… Tovább olvasom