Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Öt évet is kaphat a sofőr, akinek két utasa meghalt a Győr környéki balesetben

Fának csapódott és a tetejére borult az autó a halálos balesetben, a vád szerint a sofőr túl gyorsan hajtott.
A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádol egy huszonnégy éves fiatalembert, akinek két utasa is meghalt tavaly ősszel abban a Győrhöz közeli balesetben, ami a sebesség rossz megválasztására vezethető vissza.

A vádirati tényállás szerint a vádlott három utasával tavaly ősszel egy késő éjszakai órán hajtott Vének felől Kisbajcs irányába, mikor egy olyan kanyarhoz érkeztek, amely biztonsággal legfeljebb 58 km/h sebességgel volt bevehető, az úton maradást is a legfeljebb 80 km/h sebesség biztosította. A vádlott által vezetett autó sebessége 86-91 km/h közé volt tehető.
Letért az útról és fának ütközött egy autó Kisbajcsnál, ketten meghaltak - archív fotók


A kanyarban a vádlott elvesztette uralmát a jármű felett, az lesodródott az útról, majd fák közé csapódott és a tetejére borulva állt meg.

Az első ülésen utazó és a hátsó ülésen helyet foglaló egyik utas a helyszínén életét vesztette. A hátsó ülés másik utasa egyik karjának, arccsontjának, csigolyájának, bordájának, állkapcsának és orrcsontjának törését, valamint tüdőzúzódást szenvedett el. Maga a vezető is sérült, koponyaboltozata eltört, agyzúzódás következett be nála.

A balesetet azon szabály megszegése okozta, amely szerint a járművel mindig az út vonalvezetésének megfelelően kell közlekedni.

 A vádlottal szemben öt év szabadságvesztés is kiszabható - tájékoztatta a kisalfold.hu-t dr. Takács Péter főügyész.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős TAPS-díj: Misi Mókus mindent vitt

Kettős TAPS-díj: Misi Mókus mindent vitt
A Vaskakas Bábszínház idei TAPS-díjait mind a legjobb előadás, mind a látvány kategóriában -… Tovább olvasom