Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 4°C | 14°C Még több cikk.

Öt év alatt hétezer ablakot cseréltek

Győr után teret nyert Budapesten is az Ablakcentrum Kft., tavaly az energiatakarékossági pályázatok keretében ezerhetvennégy lakásban cserélte ki a régi ablakokat korszerű, műanyag nyílászárókra. Öt év alatt, 2002 márciusától mostanáig hétezer ablakcserét végzett el a társaság.
Győr után teret nyert Budapesten is az Ablakcentrum Kft., tavaly az energiatakarékossági pályázatok keretében ezerhetvennégy lakásban cserélte ki a régi ablakokat korszerű, műanyag nyílászárókra. Öt év alatt, 2002 márciusától mostanáig hétezer ablakcserét végzett el a társaság.

A rendszerváltozás óta meghirdetett pályázatok közül a legsikeresebbnek az energiatakarékossági pályázatokat ítélte Prohászka Rajmund, a győri központú Ablakcentrum Kft. ügyvezető igazgatója minapi sajtótájékoztatóján.

Energiakorszerűsítés

A társaság abból az apropóból találkozott a nyilvánosság képviselőjével, hogy beszámoljon a számukra mindenképpen fontosnak tartott eseményről. Öt év alatt, 2002 márciusáig hétezer ablakot cserélt ki az országban a cég az energiatakarékossági pályázatoknak köszönhetően. Győrben 2001 és 2006 között a tizennyolc és fél ezer panellakásból tavaly év végéig majdnem ötezer-hétszáz lakás nyílászáróit cserélték ki. A múlt évben Mosonmagyaróvárott 546, Budapesten pedig 1074 lakás energiakorszerűsítését végezte el a kft. Nyomatékkal kell említeni ez utóbbit, azazhogy az energetikai korszerűsítést, amiben az ablakcserén kívül már a külső hőszigetelés, esetleg a tető-hőszigetelés, valamint a fűtési rendszer szabályozása is benne volt.

Akár húsz lakás naponta

A valamikori háromcellás műanyag ablakok helyett ma már a jóval hatékonyabb, takarékosabb ötkamrás szerkezeteket alkalmazza a társaság. A valamikori napi három lakás helyett a begyakorolt munkatársak akár húsz lakásban is kicserélik egyetlen nap alatt az ablakokat. Csak az ablakcserékkel is elérhető 17–20 százalékos energiatakarékosság, mindezt kombinálva azonban a teljes energetikai felújítással, már 40%-os fűtési energia takarítható meg.

Támogatás vagy hitel

Az Ablakcentrum árbevétele tavaly 46%-kal növekedett és elérte az 1,6 milliárd forintot. Már ma is léteznek olyan hitelkínálatok, amelyeknek köszönhetően az energiamegtakarításokból kiegyenlíthetők az arra fordított kiadások. Mint Prohászka Rajmund elmondta, az idén folytatódik a panellakások számára meghirdetendő energiatakarékossági program és várhatóan áprilisban kiírják a pályázatot a nem panelépületek számára is. Ez utóbbiak esetében még nem eldöntött, hogy 15–20 százalékos állami támogatás várható-e, amelyhez azonban nagyon előnyösnek ígérkező hitellehetőségi feltételeket kínálnak. A háromszorosan Magyar Termék nagydíjas Ablakcentrum, tudtuk meg a sajtótájékoztatón, korszerű ablakaiból Angliába is szállít.

F. J.

Olvasóink írták

  • 2. mitirjak 2009. június 16. 17:15
    „Igaz rebetli+!Csak az a baj,hogy ezek az embereket tudatlannak hiszik!
    A DUMA NAGY CSAK!Betelepedett Sopronba is ez a faszi!”
  • 1. rebetli 2009. február 20. 13:51
    „Ezek a nyílászárók nem élik meg az eredeti ablakok idejét.Az 30.év volt,ez meg kb.fele!
    Ezért nem kell díjat és ennyi jutalma adni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb körforgalom a József Attila-lakótelepen

Zöld és Hédervári. Két győri út egy-egy forgalmas szakaszán folyik a lázas munka, előbbiben… Tovább olvasom