Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Öt és fél millió forint árvízi segély gyűlt össze Bőnyön, plusz `bútordiszkont´ nyílt a felajánlásokból

A kisalfold.hu és Kisalföld közös árvízi jótékonysági akciója óriási segítséget nyújtott az árvíz verte településeknek. Riport az utolsó, Bőnyre tartó segélyszállítmányok egyikéről.

Portálunk és a Kisalföld napilap a Cuhai Bakony-ér első támadáskor intézett segélyfelhívást Olvasói felé.

Azt kértük, hogy aki bútorral, elektronikai cikkekkel, ruhákkal, élelmiszerekkel és pénzzel tudja segíteni a Bőnyön és Mezőörsön bajba jutott családokat, az lehetőségeihez képest segítsen.

Gazdag fuvar Ásványráróról

Szerda délután a kisalfold.hu munkatársa az utolsó segélyszállítmányok egyikét kísérte végig Ásványrárótól Bőnyig. A felajánlások szállítást a győri Pannon-Work cég vállalta mind az előbbi községbe, mind Mezőörsre.


Jótékonysági segélyszállítmány Bőnyre. Fotók: Szeghalmi Balázs.

Az utolsó fuvarok egyike – még egy győri és egy téti adomány szállítását kell megoldaniuk a Pannon-Work munkatársainak – kimondottan gazdag volt, hisz az ásványrárói jó szándékú családtól két kanapét, egy szép fotelt, két hűtőt és egy mosógépet vittünk a rászorulóknak.

"Kárba veszni egyetlen bútor nem fog"

A bőnyi Kossuth Lajos Művelődési Otthonban felállított "bútordiszkontba" Muraközi László polgármester segítségével pakoltuk be a legújabb szerzeményeket.


A bőnyi `bútordiszkontban´ Muraközi László polgármester, a helyi Művelődési Otthon és Pannon-Work munkatársai.
A bőnyi `bútordiszkontban´ Muraközi László polgármester, a helyi Művelődési Otthon és Pannon-Work munkatársai.


"Szerencsére annyira segítőkészek az emberek, hogy az itt felállított miniraktárba alig férnek be a különböző bútorok és az egyéb használati tárgyak. Azt tudom mondani a felajánlóknak, hogy kárba veszni egyetlen bútor nem fog, mivel a faluban élő szegényebb családoknak szükségük lesz minden adományra" – mondta a bőnyi polgármester.

"Összesen 5 és fél millió forintot tudtunk szétosztani 110, árvíz sújtotta család között"

Arra a kérdésünkre, hogy a fórumunkban megadott bőnyi bankszámlára mennyi pénz gyűlt össze az árvízkárosultak javára az utóbbi hetekben, minden képzeletet felülmúló, örömteli választ hallottunk: "összesen 5 és fél millió forintot tudtunk szétosztani 110, árvíz sújtotta család között. Az utalások között voltak egészen nagy összegek – 200 ezer forinttól 500 ezer forintig –, de óriási hálával tartozunk a kisebb, 2-3 ezer forintos adományokért is".

Mindehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy a portálunkhoz visszajutott információk szerint számos tranzakciót indították el külföldi Olvasóink is Bőnyre.

Nem könnyű talpra állni

"Sajnos, rengeteg család egyelőre neki sem tud állni a házának, mivel még mindig száradniuk kell a vizes részeknek. Többen a biztosító helyszíni szemléjét várják, s addig nem akarnak hozzányúlni az elúszott épületeknek" – tudtuk meg Muraközi Lászlótól.

"Személy szerint abban nagyon bízom, hogy a 81-es főút egy hónapos lezárása és az M1-es autópálya beszakadása arra ösztönzi az illetékeseket, hogy komolyan vegyék az olyan patakokat is, mint a Cuhai Bakony-ér.

Vesztünkre bebizonyosodott, hogy ez az átlagosan 50 centis patak 3 méter fölé tud emelkedni, s képes szörnyű pusztítást végbe vinni" – közölte végszóra a bőnyi polgármester.

Olvasóink írták

 • 4. modullady 2010. június 17. 20:21
  „:)”
 • 3. fióka 2010. június 17. 14:56
  „2. accelerator 2010.06.17. 12:37 --->próbálja meg azok még biztos nem halottak a Bőnyi bicskásokról:)”
 • 2. accelerator 2010. június 17. 12:37
  „Szép dolog, de nem kellene nyilvánosan hirdetni, mert majd ide is betörnek...”
 • 1. Truder 2010. június 17. 11:26
  „Nagy öröm megtapasztalni az emberek ilyen szintű összefogását. Sajnos ilyen, és ehhez hasonló katasztrófák mutatják meg, hogy van még az emberekben jó érzés! Csak megköszönni lehet..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízben állnak a hétvégi házak a Rába és a Holt-Marcal harapófogójában - videó

A Kovalter töltés közelében lévő Parti utcát szinte teljesen elöntötte a víz Győrben. A tulajdonosok… Tovább olvasom