Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Osztrák diákok a győri városházán

A győri Tulipános Általános Iskola osztrák partneriskolájának tanulói látogattak Győrbe a napokban.
A Deutschkreutzból érkezett ötven gyereknek és kísérő tanáraiknak gazdag programot szerveztek vendéglátóik, bemutatták nekik a várost, majd látogatást tettek a városházán, a díszteremben beülhettek a képviselői székekbe.

Ott a város alpolgármestere, Ottófi Rudolf köszöntötte a vendégeket, majd Körmöczi Katalin, az oktatási és kulturális iroda főtanácsosa mutatta be a létesítményt a diákoknak. Az osztrák tanulók délután a vendéglátó intézményben a győri tanulókkal közös barkács-, illetve sportversenyeken vettek részt.

A Tulipános Általános Iskola osztrák partnerkapcsolatát
koordináló tanára, Tánczosné Csete Csilla elmondta lapunknak, hogy az intézménynek az osztrák iskola az első külföldi partnere. Első alkalommal a deutschkreutzi kollégák látogattak Győrbe, amit rövidesen ők viszonoztak. A mostani találkozó, amelyen az osztrák gyerekek érkeztek városunkba, egy következő állomás. Tánczosné elmondta, láthatóan eredményes és hosszan tartó lesz a kapcsolat a két iskola között.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szökőkút a Széchenyi téren?

A győri Széchenyi teret úgy újítanák fel, hogy csak kisebb rendezvényeknek adjon helyet, és élhető, komfortos legyen – ha a csütörtöki közgyűlés elfogadja Somogyi Tivadar önkormányzati képviselő (Fidesz) előterjesztését. Győr méltatlan állapotban lévő főterének rekonstrukciója legalább tíz éve napirenden van. Tovább olvasom