Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Ösztönző ösztöndíjak romáknak

Kilencedik alkalommal osztott ösztöndíjat a tehetséges és tovább tanuló fiataloknak a Győr Város Cigány Ifjúságáért Alapítvány kuratóriuma.
Az elmúlt évek hagyományaihoz híven azokat az egyetemeken, főiskolákon, középiskolákban, szakmunkásintézményekben és speciális iskolákban tanuló, tovább tanuló roma diákokat és családtagjaikat szeretné a roma alapítvány anyagilag támogatni, akiknek a tanévkezdéskor különösen jól jön az anyagi segítség.

A civil szervezet idén megközelítően már egymillió forint értékben osztott ki pénzt. Pádár László, a Cigányok Érdekvédelmi Szervezetének Győr-Moson-Sopron megyei elnöke az ösztöndíjak kiosztásakor elmondta, tudomása szerint az ország egyetlen városában sincs hasonló mértékű ösztöndíjazás. Emlékeztetett rá, hogy az alapítvány által adandó támogatás több mint felét Győr teremtette elő. Úgy vélte, az ösztöndíjrendszer bevált, és valóban a folyamatos továbbtanulásra és továbbképzésre ösztönzi a diákokat.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy van, aki már a második egyetemi végzettségét szerzi. Eredics Imre győri alpolgármester gratulált és kitartó munkát kívánt a fiataloknak. Az alpolgármester nyomatékkal mondta, ahhoz, hogy ne nőjön, hanem csökkenjen a különbség a romák képzettségében, tanulásra, képzésre van szükség. Megígérte: Győr ezután is előteremti a pénzt a támogatásra.

Az ösztöndíjátadáson 48 fiatalnak juttattak pénzt, tíz- és harminchétezer forint közötti összegeket, összesen egymillió-kétszáznegyvenezer forintot.Az ösztöndíjasok közül Orsós Sándor (27) Győrben, az Apáczai Csere János tanítóképző főiskolán szervezett művelődésszervező diplomája után most Pécsett tanul, hogy romanológia–történelem szakon megszerezze másoddiplomáját is. Horváth Katalin a Szabadhegyi Közoktatási Központban tanul, harmadikos középiskolás, tanulmányi átlaga 4,63 volt, bár még nem tudja, hol folytatja az érettségi után tanulmányait, csak abban biztos, hogy egyetemre szeretne menni.

Lukács Alexandra a Veress Péter Mezőgazdasági Szakiskola tanulója, most lesz harmadéves, a pékmesterség fortélyait tanulja. Már most tudja, hol lesz a munkahelye, köszönhetően annak, hogy tanulóként meg volt elégedve vele az a pékség, ahol gyakorlati ismereteit szerezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közműcserék két hónapig

A győri Nádor aluljáróhoz is kapcsolódóan nagyszabású közmű-rekonstrukciók kezdődtek a Tihanyi Árpád úton. Ez a következő két hónapban jelentős hatással lesz a közlekedésre, türelmet igényel a környék lakóitól. A közműmunkálatok várhatóan október végéig tartanak. A vezetékcserék a Mészáros Lőrinc utca és a Magyar utcai körforgalom között járnak felbontásokkal. Tovább olvasom