Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ösztöndjasok lettek a leendő zenetanárok

Első alkalommal 2001. őszén hirdette meg zenekari ösztöndíj pályázatát a Széchenyi István Egyetem Egyetemi Zenei Alapítványa.

A Győri Egyetemi Zenekar és a Győr Symphonic Band szakmai munkájában folyamatosan és eredményesen közreműködő zenetanár-jelölt hallgatók pályázhattak a most tizennegyedik alkalommal, március 2-án átadott ösztöndíjra, amely a tavaszi félévre, öt hónapra szól, s összege havi 13 ezer Ft.

A győri egyetem zenei alapítványának ösztöndíjasa lett a szlovákiai, nemesolcsai Banyák Tibor (nagybőgő), a büki Baranyai Lajos (hegedű), öt budapesti hallgató: Burai Zsolt (brácsa), Dombi Rajmund (hegedű), Sándor Zsolt (trombita), Pribay Valéria (gordonka) és Lukács Krisztina (fuvola), a nagykanizsai Gerencsér Zoltán (hegedű), a szakonyi Hanis Petra (fagott), a bakonypéterdi Jenei Zsigmond (ütő), a vasadi Ladányi Péter (klarinét), a komáromi Solecki Szilárd (klarinét), a bábolnai Tóth Ádám (harsona), a kaposvári Villányi Péter (cselló) és a nyírpazonyi Vitali Tímea (brácsa).

A győri Széchenyi István Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt felmutató hallgatói a Köztársasági és a tanulmányi ösztöndíj mellett - az Universitas-Győr Alapítvány szervezésében - tanévenként 20 "Győri Universitas", 5 dr. Klatsmányi Tibor – dr. Varga László, 4 Szemerey Loránd, 5 Horváth Ede és 1 Palotai Zoltán, félévenként 10 Waberer’s és 5 Pannon Work ösztöndíjat nyerhetnek el. A 15 zenetanár-jelöltet motiváló és támogató 5 hónapos ösztöndíjat az Egyetemi Zenei Alapítvány adományozza. A két alapítvány ösztöndíjprogramjának anyagi hátterét a személyi jövedelemadóból felajánlható 1 % és a Győrben diplomát szerzett egykori hallgatók, az egyetem célkitűzéseit támogató cégek felajánlásai teremtik meg. Kiemelkedő tudományos, kulturális és sporttevékenység alapján az egyetem Szenátusa ebben a félévben további 120 hallgatónak ad ösztöndíjat. A Practing Alapítvány a konzorciumi cégeknél megpályázható három és félhónapos szakmai gyakorlatot a résztvevő közel félszáz hallgatónak ösztöndíjjal is támogatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pezsgős üveggel ütött a rabló

Egy kerékpárosnak köszönhető, hogy már előzetesben van az a férfi, aki egy 82 éves nőt ütött le az… Tovább olvasom