Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ösztöndíjak logisztikushallgatóknak

A Széchenyi István Egyetemen (SZE – Győr) tegnap adták át a tavaszi félévre elnyert Waberer's ösztöndíjakat.

A támogatási forma névadója, Wáberer György az intézmény hallgatója volt, ma pedig a legnagyobb hazai szállítmányozási cég tulajdonosa és vezetője.

Az ösztöndíj 2001 óta létezik, ezúttal 22. alkalommal vehette át tíz logisztikusjelölt – Antalvári Judit, Baladincz Emőke, Bódis Tamás, Csorba Tímea, Ferenczy Csilla, Horváth Dóra, Karakai Nóra, Pandur Gergő, Pásztor Máté, Szalkai Krisztina – a fél éven át havi 30 ezer forintot jelentő támogatást.

Az elmúlt 11 évben 220 hallgató volt a cég ösztöndíjasa, a vállalat közel 32 millió forintot fordított erre a célra. Az ösztöndíjak átadásán Szekeres Tamás rektor így szólt a támogatásról: "Különös jelentősége van, hiszen a jövő évtől nő a költségtérítéses hallgatók száma, s az ösztöndíj lehetővé teszi, hogy a tanulásra koncentráljanak. Köszönöm a támogatást mindenki nevében!"

Képünkön az ösztöndíjas logisztikusjelöltek bal oldalon Szekeres Tamás rektorral, jobbszélen pedig Wáberer Györggyel és Szemerey Loránddal. Fotó: H. B. E.
Képünkön az ösztöndíjas logisztikusjelöltek bal oldalon Szekeres Tamás rektorral, jobbszélen pedig Wáberer Györggyel és Szemerey Loránddal. Fotó: H. B. E.

Tegnap osztották ki az intézmény másik egykori hallgatója, Szemerey Loránd által alapított ösztöndíjakat is, ezt két hallgató nyerte el.
Ezeken kívül számos ösztöndíjra pályázhatnak a SZE – Győr kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő hallgatói: a köztársasági és tanulmányi ösztöndíj mellett osztanak Győri Universitas-, Dr. Klatsmányi Tibor- és Pannon Work-ösztöndíjakat is.

A szenátus félévente 120 hallgatót támogat kiváló tudományos, művészeti, kulturális és sporttevékenysége alapján, a Practing Alapítvány céges ösztöndíjával pedig szemeszterenként mintegy félszáz egyetemista ismerkedhet meg a mérnöki, informatikusi, közgazdasági munka gyakorlatával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turnéra indult a Győri Balett

A Győri Balett tagjai tegnap buszra szálltak és külföldi turnéra indultak. A tíznapos program során… Tovább olvasom