Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Ösztöndíj a legjobb győri egyetemistáknak

Az ösztöndíjakat az alapítók és dr. Szekeres Tamás rektor 2010. október 13-án, szerdán 10 órakor az egyetem hangversenytermében (egykori zsinagóga, 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 5.) adják át.
A győri Széchenyi István Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt felmutató hallgatói a Köztársasági és a tanulmányi ösztöndíj mellett - az Universitas-Győr Alapítvány szervezésében - tanévenként 20 "Győri Universitas", 4 dr. Klatsmányi Tibor-dr. Varga László, 4 Horváth Ede és 1 Palotai Zoltán, 2 Szemerey Loránd, félévente 15 zenekari, 10 Waberer's és 5 Pannon Work ösztöndíjat nyerhetnek el.

Az Universitas-Győr Alapítvány 1999-ben indított ösztöndíjprogramjának anyagi hátterét a személyi jövedelemadóból felajánlható 1% és a Győrben diplomát szerzett egykori hallgatók, az egyetem célkitűzéseit támogató cégek felajánlásai teremtik meg. Kiemelkedő tudományos, kulturális és sporttevékenység alapján az egyetem Szenátusa ebben a félévben még közel 120 hallgatónak három kategória szerint adományoz ösztöndíjat.

A 2009-es személyi jövedelemadóból felajánlható 1 %-ból az Universitas-Győr Alapítvány 8 millió 818 ezer 939 Ft-ot kapott. Így az 1997-ben kezdődött szja felajánlások során az alapítvány céljainak támogatására az eddigi években összesen 109 millió 72 ezer 349 Ft érkezett.

Az Universitas-Győr Alapítvány az 1%-os felajánlások adatai alapján már több éve a 25 legtöbb anyagi támogatást felmutató, közhasznú, oktatási tevékenységet végző magyarországi szervezet között található.

Az 1999. őszén indított, ezúttal már a tizenkettedik "Győri Universitas" ösztöndíjpályázaton a Széchenyi István Egyetemen kiemelkedő tudományos, művészeti teljesítményt és kiváló tanulmányi előmenetelt elérő nappali tagozatos hallgatók adhatták be szakmai programjukat.

Az egy tanévre adományozandó, havi 20 ezer Ft-os "Győri Universitas" ösztöndíj forrása a személyi jövedelemadó felajánlható 1%-a.

Az ezúttal 21 új ösztöndíjas közül a győri Tüű-Szabó Boldizsár a villamosmérnöki szakon tanul, a székesfehérvári Király István (gordon) és a budapesti Bácsi Péter (gitár) előadóművész-jelölt, a gödöllői Klimászné Varga Zsófia előadóművészet- klasszikus fuvola tanulmányokat folytat.

A veszprémi Hujber Ildikó a nemzetközi igazgatás, a jánosházi Lipovics Réka, a győri Pölöskei Ildikó, a soproni Zsirai Bernadett és a rajkai Hegyi Zsuzsanna Mária jogász-jelölt. A tatabányai Szűcs Zsuzsanna a gazdálkodási és menedzsment, a vépi Stifter Viktória a vezetés és szervezés mesterszak, a tapolcai Róth Dániel a gazdálkodási és menedzsment, a gyömörei Szabó Katalin a marketing mesterszak, a győri Horváth Tímea a vezetés és szervezés mesterszak, a táplánszentkereszti Horváth Lilla a nemzetközi tanulmányok, a bakonyszombathelyi Bikali Julianna a gazdálkodási és menedzsment, a sümegi Orsós Györgyi a gazdálkodási és menedzsment, a győri Sebők Melinda a gazdálkodási és menedzsment, a felsőzsolcai Sóvári Szabolcs a vezetés és szervezés mesterszak, a szerencsi Timkó Zsuzsanna a vezetés és szervezés, az öttevényi Bors Edina a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszak képzés hallgatója.

Az egyetem egykori, legendás professzorairól elnevezett dr. Klatsmányi Tibor - dr. Varga László ösztöndíjat négy hallgatónak adományozza a kuratórium. A két professzor kiemelkedő tevékenységét egy jótékony - magát megnevezni nem kívánó - mai győri professzor 2003 őszétől e módon is megismerteti az utókorral. Az egy tanévre szóló elismerés havi összege 20 ezer Ft. Herdics Ágnes dunaszerdahelyi (Szlovákia), s az építész osztatlan képzésben tanul. A tatabányai Mórotz Gergely, a süttői Tallósi Zoltán és a szombathelyi Kóbor Tamás szakja az építőmérnöki BSc.

A Waberer's Holding, Wáberer György az Universitas-Győr Alapítvány közreműködésével és menedzselésében 2001. tavaszától a közlekedésmérnöki vagy műszaki menedzser szakon tanuló, nemzetközi szállítmányozói, szállítási-csomagolási, logisztikai, jármű műszaki kereskedelmi vagy közlekedési, illetve ezen szakterületek mesterszakos képzésében részt vevő hallgatók számára hirdette ösztöndíjpályázatát.

A kiírás szerint a jó tanulmányi eredmény, a használható nyelvtudás és a tudományos diákköri tevékenység együttesen kellett a 10 hallgatónak adományozandó, öt hónapra szóló, havonta 30 ezer Ft-ot jelentő ösztöndíj elnyeréséhez. Az ösztöndíj névadója, Wáberer György, az egyik legnagyobb hazai szállítmányozó cég elnök-vezérigazgatója, aki egykor Győrben, a Széchenyi István Egyetem jogelőd intézményében, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán szerezte első diplomáját.

A Waberer's ösztöndíjat a tanév első félévére a tatai Baricza Miklós és a kunhegyesi Bódis Tamás a közlekedésmérnöki BSc-n, a győri Farkas Gábor műszaki menedzsernek, szemenyei Bársony Péter, a körmendi Gérnyi Tamás, a kenyeri Hencz Csaba Imre, a zalaegerszegi Kerkai Gábor, a győri Kovács Walter, a zalaegerszegi Takács Máté, az osli Varga Róbert logisztikai mérnöki mesterszakon tanul.

Szemerey Loránd az egyetem egykori hallgatója, ma az egyik legnagyobb hazai szállítmányozói cég tulajdonosa 1998 őszétől kezdődően a mérnöktanár szak legjobbjainak adományoz ösztöndíjat. A tanév időtartamára szóló, havi 30 ezer Ft-os Szemerey ösztöndíjat a győri Bandi Imre és szintén győri Boros Norbert tanár-mérnöktanár mesterszakosok kapták.

A Győri Egyetemi Zenekar és a Győr Symphonic Band szakmai munkájában folyamatosan és eredményesen közreműködő zenetanár-jelölt hallgatók 2001 őszétől pályázhatnak a Győri Zenei Ösztöndíjra, amely öt hónapra szól, s összege azonos a kiemelkedő tudományos, kulturális és sporttevékenység "A" kategóriájával, 15 ezer Ft-jával. Zenei ösztöndíjas lett az ácsi Buborék Károly (harsona), a nagykanizsai Gerencsér Zoltán (hegedű) a bakonypéterdi Jenei Borbála (hegedű), a kőszegi Kálmán Izabel (hegedű), a szintén kőszegi Kálmán Kinga (hegedű), a balatonlellei Hegedűs Petra (klarinét), a kaposszegcsői Jenvai Dóra (cselló), a tatabányai Knízner István (tuba), a bágyogszováti Kozma Renáta (fuvola), a győri Kutasi Borbála (hegedű), a zalaegerszegi Lővei Márk (trombita), a budapesti Lukács Krisztina (fuvola), a győri Molnár Gergely (kürt), a nyirádi Németh Tamás (trombita) és a szombathelyi Pados Réka (hegedű).

A Széchenyi István Egyetem nappali tagozatos hallgatói - akik jó tanulmányi eredményük mellett egyben a győri Pannon Work Iskolai Szövetkezet tagjai is - ezúttal tizedik alkalommal pályázhattak a diákmunkát szervező cég 2006 tavaszán indult ösztöndíjára.

Az öt hónapra szóló, havi 10 ezer Ft-ot jelentő elismerésre közel harmincan jelentkeztek, s közülük ötöt választott ki az adományozást szervező Universitas-Győr Alapítvány által felkért bíráló bizottság. A pápai Bodor Brigitta a gazdálkodási és menedzsment, a győri Schwartz Renáta a kereskedelem és marketing, a mosonszolnoki Dömötörfi Ákos a logisztikai mérnöki mesterszak, a kisbajcsi Szili-Kis Ádám a jogász, a győri Kovács Viktória a nemzetközi tanulmányok szak hallgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indiai tanár a Deákban

A Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola az AISEC nemzetközi ifjúsági… Tovább olvasom