Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Ősztől egy cégbe olvadnak a győri szolgáltatók

Szeptember harmincadikával olvasztja egy társaságba négy szolgáltató cégét Győr városa - erről csütörtöki ülésén döntött az önkormányzat közgyűlése.


Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2010. június 24-én döntött arról, hogy a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodási Zártkörű Részvénytársaságba 2010. szeptember 30-i határidővel beolvasztja az INSZOL Győri Vagyongazdálkodó és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaságot, a GYŐRHŐ Győri Hőszolgáltató Kft-t, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft-t, valamint a Győri Városfejlesztési Kft-t.

A beolvadási folyamat fontos állomásához érkezett a tulajdonos önkormányzat tegnapi döntésével. A közgyűlési határozat szerint az elkészített alapdokumentumokat (beolvadási szerződés, alapító okirat, vagyonmérleg tervezet) be kell nyújtani a cégbíróságra.  A cégbíróság pozitív döntésével a GYŐR-SZOL Zrt. tényleges gazdasági működését 2010. október 1-jével megkezdheti.

A teljes egészében a város tulajdonában lévő GYŐR-SZOL mérlegfőösszege 17,3 milliárd forint. A társaság saját tőkéje 12,5 milliárd, ebből jegyzett tőkéje 4,5 milliárd, eredménytartaléka pedig 6 milliárd forint. A cég tőketartaléka 838 millió forint, lekötött tartaléka 1,1 milliárd forintra rúg. 

Az elmúlt időszakban a beolvasztást koordináló társaság kialakította szervezeti rendszerét, ennek alapján a megszokott tevékenységeket a jövőben 5 Igazgatóság látja el. Ez év elejétől a középvezetői beosztásokra belső pályázatokat írtunk ki, amely alapján már most tudható, hogy szeptembertől az egyes beosztásokat mely kollégák fogják betölteni.

A pályázatokról összességében elmondható, hogy azok szakmai színvonala kiemelkedő volt és külön örömteli, hogy a beolvadó cégek jelenlegi munkatársai közül tudtuk kiválasztani a leendő vezetőket. A pályázatok elbírálása során a szakmai alkalmasságon túl nagy hangsúlyt fektettünk a jelöltek innovatív képességeinek feltárására, az egységes vállalati filozófia elfogadására.
 
A GYŐR-SZOL Zrt. munkavállalói létszáma több mint 900 fő lesz, amely alapján Győr város egyik legnagyobb gazdasági társasága alakul meg.
Fontos feladatunk, hogy az átalakulás hátralévő időpontjáig a háttér-tevékenységek szabályrendszerét minél alaposabban meghatározzuk. Ebben a feladatban már a kijelölt vezetők is jelentős részt vállalnak.

A cég központja az Orgona utca 10. szám alatti irodaépület együttesben lesz, de a beolvadó cégek telephelyei is tovább üzemelnek. A megszokott ügyfélfogadási rendszeren csak fokozatosan, az ügyfelek teljes körű tájékoztatása mellett fogunk változtatni.

A beolvadási folyamat végén a cégbíróság jóváhagyó határozatával a GYŐR-SZOL Zrt. teljes körűen folytatja a beolvadó cégek addigi összes tevékenységét. Az igazgatóságok vezető munkatársainak kiválasztása a nyár folyamán megtörténik, akiket a sajtó képviselőinek az ősz folyamán bemutatunk.

Úgy tudjuk, hogy az igazgatósági tagok között lesz a Győri Kommunális Szolgáltató jelenlegi vezetője, Kovács Barnabás, valamint GYŐRHŐ jelenlegi első embere, Milanovich László.

 

 

Olvasóink írták

 • 10. igazszó 2010. június 25. 21:44
  „A feketén végzett takaritások után most ezekután nem zsebből fizet majd az INSZOL, "adómentes pénzeket", és a dolgozóiból alakult, munkaidő alatt végzett vállalkozásaik fognak végre számlát is adni, és megszünnek áldatlan állapotok, vagy most mélyebb lesz a zavaros víz ????”
 • 9. janika 2010. június 25. 20:19
  „Csak nem KOMSZOMOL lesz a neve?”
 • 8. buggyant 2010. június 25. 14:29
  „és akkor majd ez az új cég is halmozza a törvénytelenségeket mint jelenleg a komszol? hm? Ahogy azok a melósaikkal bánnak, hát.... hallani eztazt...”
 • 7. nyá 2010. június 25. 14:18
  „Le ne merd írni hogy "HOLDING", mert Borkai apánk lólengést csinál a hátadon !”
 • 6. erdeklödö 2010. június 24. 21:29
  „re5

  es mi a terved a feleslegessevält 3 vezetöi gärdäval? gondolom ök maradnak

  alvällalkozokent. (de lehet,hogy tevedek)”
 • 5. antikomcsi 2010. június 24. 21:14
  „Miért jó?
  Pl.: 4 cégeből 1. 4 vezetésből 1.”
 • 4. erdeklödö 2010. június 24. 20:03
  „re2. Megkerdezem!

  Kedves Kosa Lajos Ur!!

  Miert jo ez nekünk?

  ha megirod" kosalajos" mail cimet,megkerdezem töle is.

  --de mi a cukros <moderálva>(kedves 2 ) a välasz ismerjük, mär 38 eve!”
 • 3. Tabornok 2010. június 24. 19:54
  „Aki INSZOL-s házban lakik, kevesebb közös költséget fog fizetni, vagy tévedek?”
 • 2. Gab2000 2010. június 24. 17:33
  „tixi

  Kérdezd meg Kósa Lajost róla hogy miért is jó ez.

  Ezentúl nem a város fog hitelt felvenni, hanem a holding és így más a megítélése a dolognak a bankoknál.

  Át szervezés néven könnyebb eltávolítani dolgozókat stb... folytassam.”
 • 1. tixi 2010. június 24. 17:07
  „Mijé jó jez? Azt nem írták. Olcsóbb lesz ezért nekünk valamelyik szolgáltatás? Esetleg drágább...?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl kevesen érnek RÉV-be

Drogellenes rendezvényeket tartanak pénteken szerte Győr belvárosában. Tovább olvasom