Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Osztálynyi gyerek jött

A harmadik, s egyelőre az utolsó család is megérkezett tegnap este Tápszentmiklósra.

A harmadik, s egyelőre az utolsó család is megérkezett szerda este Tápszentmiklósra. Perjési Győző és családja, hatan, pontosabban heten érkeztek, a család hetedik tagja ugyanis még a mamája hasában utazott – őszre várják a babát.

Az eddig Budapesten élő családot az országos hírűvé vált tápszentmiklósi akció másik két győztese, Horváthék és Gulyásék várták. Lehetett aztán számolni az új beköltözőket: 20 (ha a babát is számoljuk, 21) gyerek és hat felnőtt gyarapítja a lakosságszámot.

A fogadóünnepség (a Nefelejts alapítványnak köszönhetően) Horváthéknál volt: az önkormányzattól kapott házukban gyűlt össze ez a sok, láthatóan boldog ember. Horváthék, s az őket követő Gulyásék egyaránt nyolc kisgyereket hoztak Tápszentmiklósra; számukra már csak emlék az egyszobás albérlet, illetve panelházi garzon, ahol eddig éltek. Perjésiékre is új élet vár, s ami legalább ennyire fontos, egy családi ház, ahol a gyerekek lényegesen jobb körülmények között élhetnek, mint eddig.

Persze hiányozni fognak a nagyszülők, akikkel eddig megosztották a fővárosi lakást, de szüleik pontosan tudták, mit szeretnének Tápszentmiklóson.

Kovács József polgármester is ezzel indokolta, miért ők lettek a szerencsés harmadikok: „Szerény, rendes családot ismertünk meg bennük. A szülők többször is jártak a faluban, érthető módon tudni szerették volna, mi vár rájuk, ha ide költöznek. Mi azt ígérhetjük nekik, hogy ugyanolyan szeretettel fogadjuk őket, mint az előttük érkezőket."
Biztosan érdekli az olvasókat, mi lett az elsőkkel.

Horváthéknál a családfő talált munkahelyet magának Győrben, a gyerekek pedig a vakáció után az új iskolájuk padjait koptatják. Gulyáséknál ugyanez a helyzet, de az apa egy helyi vállalkozónál helyezkedett el. Legalább ennyire fontos leszögezni azt is, hogy az iskola ezzel megmenekült, vagyis az akció, ami miatt ez a három család ide költözhetett, sikeres volt. A gyerekek közül heten felsősök, hatan alsósok lesznek: négyen szeptemberben kezdik az első osztályt. A többiek még óvodáskorúak vagy kisebbek. Faluhelyen, de egy kisebb városban is egy osztályt meg lehetne tölteni a Horváth, a Gulyás és a Perjési gyerekekkel, akik ha nem is értik még, milyen lehetőséget kaptak a sorstól, azt biztosan tudják: vidám nyár vár rájuk ebben a faluban.

Sudár Ágnes

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új körforgalom épül Szabadhegyen

A Noa Győr Investment Kft., a Royal Parkváros beruházója 120 millió forintért új körforgalmat épít… Tovább olvasom