Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Osztálykirándulás: kiesett a busz kereke

˝Azt szeretném elérni, hogy a Kovács Margit-iskola – és mindenki, aki kirándulást szervez – ezentúl jobban nézze meg, milyen vállalkozótól rendelnek buszt.˝
Szegediné Bozzay Katalin, az intézmény igazgatója portálunkat arról tájékoztatta, hogy a tanulmányi kirándulásokat minden évben a legkörültekintőbben szervezik osztályfőnökeik, átérezve a feladat súlyát.

Olvasói kérdés
Unokám osztálya nemrégiben buszos kirándulásra ment, de útközben a jármű kereke kiesett. Ez szerintem elég veszélyes helyzetbe hozta a kisgyerekeket, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baj. Utána a tanárok azt is nehezen döntötték el, hogy az út mellett vagy a karambolos buszon várakozzanak a gyerekek egy másik járműre, amely aztán jóval később vitte el őket úti céljukhoz. A gyerekek hazafelé látták, hogy a lerobbant busz még mindig ott vesztegelt, ahol hagyták. Az igazgatónak is panaszkodtam, először azt se tudta, melyik osztályról van szó és mi történt a gyerekekkel. Azt szeretném elérni, hogy a Kovács Margit-iskola – és mindenki, aki kirándulást szervez – ezentúl jobban nézze meg, milyen vállalkozótól rendelnek buszt és az mennyire megbízható. Nem fejtámla és biztonsági öv nélküli öreg járgányokat érdemelnek csemetéink. Gondoltak erre? Nagymama
A programok kiválasztása nagyban segíti az iskolai munkát, az oktatást és egyben egy közösen eltöltött nap örömét adja a tanulóknak. A nagymama által leírt problémáról másnap az osztályfőnökök beszámoltatása után értesült az igazgató és megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy szerencsére személyi sérülés nem történt. A vállalkozóval azonnal felvették a kapcsolatot.

– Minden évben a kirándulásoknál nehézséget okoz a buszfoglalás, mivel Győr legtöbb iskolája ugyanabban az időszakban kirándul. A Kisalföld Volán sajnos minden igényt nem tud kielégíteni, ilyen esetben fordulunk megbízható, leinformált magánvállalkozókhoz. Sajnos a meghibásodásokat előre kizárni nem tudjuk. Ez az idei kiránduláson előfordult, de a cég azonnal gondoskodott másik járműről. A kirándulás jó hangulatban folytatódott és a tanulók vidáman, élményekkel telve tértek haza – szögezte le az igazgató.

Olvasóink írták

 • 8. Goldmund 2010. május 25. 13:47
  „Úgy tudom, az osztálykirándulás nem kötelező. Sem a tanárnak megszervezni, sem a diáknak részt venni rajta. Ezek után azt gondolom: ne legyen ott többé osztálykirándulás, ahol elégedetlenek a diákok vagy a szülők. Szervezzenek kirándulást a szülők, vagy fizessenek meg profi szervezőket.”
 • 7. ilma50 2010. május 24. 10:20
  „Szívesen megkérdezném Nagymamától a következőket:
  1. Ön talán gondtalan résztvevője volt a kirándulásnak, amiért ilyen alaposan tájékozott a részleteket illetően?
  2. Ha nem, vajon megkérdezte-e személyesen a pedagógusokat a történtekről vagy csupán másodkézből tájékozódott?
  3. Eszébe jutott-e megköszönni a tanároknak azt, hogy elvitték az unokáját az osztálykirándulásra, és épségben, élményekben gazdagodva hozták haza?”
 • 6. klotzild 2010. május 23. 16:01
  „Az idei Szombathelyi kirándulásról úgy jött haza az unokaöcsém, és még sok osztálytársa, hogyha jövőre is ilyen lesz, akkor inkább kihagyják.
  két osztály ment egyszerre,és a tanítónénik egymással beszélgettek, a gyerekek, meg a játszóparkban "foglalták el magukat"
  "ezért kár volt elutazni mhettünk volna az Erzsébet ligetbe is" hangzott az unokaöcsém szájából
  ilyen egy jó kirándulás? ....”
 • 5. anya72 2010. május 22. 21:32
  „Gyermekeim is a Kovács Margit iskolába járnak.Minden elismerésem a pedagógusoké,semmi rosszat nem tudok róluk mondani,sem a középiskolás,sem az általános iskolás tanitókról sem.A gyermekek érdekei az elsők,a kirándulás helyszinéről sem a pedagógusok döntöttek,hanem a gyerekek.Legalábbis nálunk.Kitartást kivánok minden pedagógusnak,és köszönet a munkájukért!!!!”
 • 4. Csibe90 2010. május 22. 19:28
  „Kedves Nagymama! Ha olyan miatt panaszkodik,aminek nem volt a szemtanúja,legyen kedves vállalni a nevét! Véleményt szemtől szemben formálunk, keresse fel a gyerekeket kirándultató pedagógusokat, ők tudják a legbiztosabban elmondani,hogy mi történt valójában. Legjobb tudomásom szerint a gyerekek semmit nem vettek észre a balesetből, s a mentesítő busz is hamar a helyszínre érkezett. Senki sem tétlenkedett...!
  Kedves kommentelők! A legtöbb pedagógus szívét lelkét kiteszi a gyerekekért (nem tisztelet a kivételnek!) A szülők,ha tudnak jobb kirándulásokat szervezni, lehengerlő programokkal,hát csak tessék, a lehetőség mindenkinek adott! Azután lehet panaszkodni az árak meg a biztonság miatt,miután meglátják milyen nehézségekkel jár az,hogy a mindenkinek jó legyen.”
 • 3. ANKO 2010. május 20. 21:26
  „Kedves klotzild! Teljesen igazad van,mi is tapasztaltuk. A szülő meg csak fizessen!”
 • 2. klotzild 2010. május 20. 18:08
  „Unokaöcsém is abba az iskolába jár! A tanárok oda vitték el őket kirándulni, ahova ők akartak menni, nem pedig oda ahova a gyermekek akartak. No comment.....”
 • 1. Pedró 2010. május 20. 15:32
  „Na ja! Élmény az volt tutira!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Neves vendégek a két megyei vágtán

A mostani, pünkösdi hétvégén rendezik a Nemzeti Vágta két megyei előfutamát Győr-Gyirmóton és… Tovább olvasom