Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Őszre megújul a pannonhalmi városközpont

Hatszázhatvan millió forint összköltségű projekt keretében - az apátsági fejlesztségekhez igazodva - funkcióbővítéssel megújul a város központja. Az uniós forrásokkal is támogatott, több elemű beruházás munkálatai őszre készülnek el.

Nagyszabású városrehabilitáció program kezdődött tegnap Pannonhalmán a megújuló városközpont alapkő letételével. Ahogy az ünnepségen elhangzott: a funkcióbővítő projekt célja, hogy az apátsági fejlesztésekhez igazodva a városközpont és környezete a fejlesztések eredményeként egy vonzó idegenforgalmi hellyé váljon.

Többek között megújul a Fő tér, vendéglátó teraszt, parkolót alakítanak ki, kiépítik az apátságba vezető erdei sétányt, a Váralja sétányt és a hozzákapcsolódó csapadékvíz elvezető rendszert, Tourinform irodát, a magtárban művészeti és kulturális központot létesítenek.

A több mint 656 millió forint összköltségű projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, mintegy 523 millió forint vissza nem térítendő támogatás igénybe vételével, a tervek szerint októberre valósul meg.

Olvasóink írták

  • 2. lp2 2013. május 15. 17:07
    „Az a tegnap inkább ma, 15-én :)”
  • 1. acsali 2013. május 15. 14:49
    „Tyű ha!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazánk kiürítené a brüsszeli kasszát

Győrbe csaknem 30 milliárd forint uniós támogatást ítéltek meg az Új Széchenyi Tervből 763 projektre. Tovább olvasom