Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Őszi virágosítás Győrben

Közel 17 ezer darab árvácska és ugyanennyi virághagyma - például tulipán, nárcisz - került a földbe.
A tikkasztó nyár után pár hét alatt ősziesre fordult az idő, így a közterületi virágágyak is új díszítést kaptak.

A Győr-Szol Zrt. városüzemeltetési üzletágának koordinálásban a napokban zajlott a kétnyári és hagymás növények elültetése.

A talaj-előkészítő munkákat követően a nyári virágok helyékre olyan növények kerültek, amelyek immár a téli fagyokat is átvészelik. Ilyen az árvácska és a hagymás növények egy része. Az árvácska kiültetve már ilyenkor, ősszel is virágzik, azonban fő díszítő értékét tavasszal adja. Ültetésének ideje azért szeptember vége-október eleje, hogy legyen ideje megfelelően meggyökeresedni a keményebb téli fagyok előtt. Ehhez hasonlóan történt meg hagymás növények gumóinak elültetése is. Koratavasszal a felmelegedés hatására kifejlődő virágjaikkal kellő díszítőértéket adnak ezen növények.


Az ősz növénytelepítéseknél a virágágyások közül a kiemelt fontosságú tereken /városháza, megyeháza, Széchenyi tér, színház előtti tér/ túl az őszi és tavaszi városi ünnepségek helyszíneit /Eötvös park, Honvéd liget Batthyány liget/ helyezték előtérbe a kertészek.

Összességében közel 17 ezer darab árvácska és ugyanennyi virághagyma /pl.: Tulipán, Nárcisz/ került a földbe.

Az ültetés hétfőn délelőtt a színház előtti közterületen lévő virágágyak beültetésével fejeződött be - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Nagy Csaba, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere.

Olvasóink írták

  • 2. urbaniastapista 2013. október 09. 22:19
    „Inkább fákat ültetnének.
    Ja, hogy azt nem kell évente kiszámlázni?”
  • 1. Oreg35 2013. október 08. 16:05
    „Győr ezek szerint csak a belvárosból áll? Évek óta hanyagolják a külső kerületeket, de már a hidakról és a lámpa oszlopokról is megfelejtkeztek! Ennyire nem lehet szegény Győr városa!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kisalfold.hu a ParaParkban: a 113-as garzonból kiszabadultunk, de a szellemekkel nem bírtunk - videó

A kisalfold.hu a győri borzalmak házában: az őrült panellakó trükkjeit még megfejtettük, de a 9-es átjáróból nem tudtunk kimenekülni. Videó. Tovább olvasom