Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Őszi nagytakarítás, temetői készülődés

Az őszi várostakarítási munkák a városképért felelős társaság kapacitásának nagy részét lekötik Győrben. A lehulló falevelek eltakarítása, az utak tisztítása mellett kiemelt feladat a nyolc köztemető felkészítése mindenszentek ünnepére.
Győrben 1 millió 400 ezer négyzetméter park, 1 millió 300 ezer négyzetméter burkolt útfelület és 300 ezer négyzetméter közterületi járda tisztán tartásáról kell gondoskodnia a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) szakembereinek. A három őszi hónapban összesen 15 millió forintot fordít a társaság lombgyűjtésre és úttisztításra.
– Kiemelt feladatunk most a köztemetők mindenszenteki előkészítése, amiben negyvenöt kézi munkaerő és négy szállító jármű vesz részt. A nyolcfős karbantartó brigád a temetők berendezési tárgyainak átfestésével, a mellékhelyiségek, fogadórészek meszelésével foglalkozik – tájékoztatta a Kisalföldet Kovács Barnabás, a társaság ügyvezető igazgatója.

A temetői munkák elsőbbséget élveznek, a folyamatokat előre egyeztetik a tulajdonos polgármesteri hivatallal.
– A temetői felkészítő munkák idején a város közútjain, parkjaiban csak az alap-, gépi tisztítási munkák folynak. Az összes úttisztító elsősorban a falevelek és a szennyeződések, a sár eltakarításával foglalkozik. Ezenkívül a buszmegállók takarítását, illetve a hulladékgyűjtést végzik dolgozóink – tette hozzá Kovács Barnabás.

Az igazgató elmondta, hogy amint végeznek a temetők rendbetételével, azonnal a közterületi parkokba irányítják a felszabaduló munkaerőt és gépeket. Ha az időjárás lehetővé teszi, december 15-ig befejezik a város őszi nagytakarítását. Ezzel párhuzamosan október közepétől kezdetét veszi a téli felkészítés, november 10–15. között zajlanak a hóügyeleti gépszemlék.

A mindenszenteki készülődéssel kapcsolatban Kovács Barnabás elmondta: a városi rendőrkapitánysággal már megegyeztek arról, hogy a temetők külső és belső őrzés-védelmét a társaság őrszolgálata közösen végzi a rendőrjárőrökkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egykori hallgatók támogatnak egyetemistákat

A Széchenyi-egyetem három egykori hallgatója évek óta magánösztöndíjával támogatja a felsőoktatási… Tovább olvasom