Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Őszi felülvizsgálatok a vízügynél

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság jogszabályi kötelezettségének megfelelően ősszel is elvégzi a működési területén levő árvízvédelmi művek és védelmi raktárak felülvizsgálatát.

A ˝nagybejárások˝ során az igazgatóság vezetése az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a védelmi bizottságok és a társ vízügyi igazgatóságok részvételével ellenőrzi a védvonalak, ár- és belvízvédelmi létesítmények és a központi raktárak állapotát.

A ˝nagybejárásokat˝ megelőzően szakbizottsági bejárások alkalmával a szakemberek meggyőződtek a védvonalat keresztező műtárgyak, védelmi raktárak, véderdők és az informatikai rendszer állapotáról.

A 2013. júniusi rendkívüli dunai árvíz során a védelmi osztag központi raktáraiból látták el a védelmi szakaszokat a szükséges eszközökkel, gépekkel, anyagokkal. A bácsai telepen például közel 1 millió 600 ezer homokzsákot töltöttek meg. Az árvíz levonulása után az egyik legfontosabb feladat a készletek visszapótlása volt, mely részben már megtörtént vagy a közeljövőben történik meg. A védelmi anyagok egy részét az árvíz előtti állapotnál is nagyobb indulókészletre töltöttük fel. A raktárak és a felhasznált gépek állapotán nem látszanak a védekezés nyomai. Valamennyi gép használatra alkalmas állapotban került vissza a vízügyi raktárakba.

Az igazgatóság árvízi felkészülése folyamatos, emellett az őszi felülvizsgálatok alkalmat teremtenek a védművek állapotának értékelésére, az elvégzett feladatok elemzésére, és újabb szükséges intézkedések kitűzésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze Adyvárosban

A Fidelitas győri csapata szemétgyűjtést hirdetett, közel 10 zsáknyi hulladékot szedtek össze a… Tovább olvasom