Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Összművészeti fesztivál és kultúra napja

Győr - Rangos eseményekkel indul az idei kulturális programkínálat Győrött: a magyar kultúra napjának rendezvényeivel, illetve a határon túli összművészeti fesztivállal.
A pénteki – idei első – városházi sajtótájékoztatón az év eleji kulturális programokról volt szó. Ezek sorában január 21-én a Richter Teremben ünnepli a város a magyar kultúra napját, ebből az alkalomból kitüntetéseket is átadnak. A Győr Művészetéért Díjat kapja a Győri Fotóklub, amely idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ugyancsak e díjban részesül Bende Ildikó, a Győri Nemzeti Színház művésze. A Győr Közművelődéséért Díjat idén Madarász Zsuzsanna népművelő, a Városi Művészeti Múzeum munkatársa kapja. Győr önkormányzata az újvárosi katolikus egyházközösség kulturális értékeinek ápolásáért elismerő oklevélben részesíti dr. Némethy Györgynét, valamint az Ilava város és Győr közti kapcsolatok ápolásáért ©tefan Daąco polgármestert és Marta Sabadkovát, Ilava első szabadon választott polgármesterének özvegyét a Baross Gábor-hagyományok ápolásáért.

Idén immár hatodik alkalommal rendezik meg (a Petőfi művelődési házban január 16–31. között) a Határontúli Magyar Összművészeti Fesztivált, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt színes programokat kínálva. A fesztivál fővédnöke ezúttal Duray Miklós, a Magyar Koalíció Pártja alelnöke. Előadások, előadói estek, kiállítások, koncertek várják az érdeklődőket, a záróünnepségen (január 31-én) pedig farsangi táncház lesz a Cserefa együttessel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitott kapuk

Győr - A Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ (Péterfy Sándor u. 2.) nyílt tanítási órát tart… Tovább olvasom