Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Összetörtek két korlátot a révfalui hídon - fotó

A kerékpárutat és az autóutat elválasztó korlátoknak több Olvasónk szerint autó hajtott neki.

"Vasárnap a révfalui hídon kerékpározva vettem észre, hogy a kerékpárutat és az autóutat elválasztó korlátnak nekiment valaki, így belóg a kerékpárútra, ami veszélyes lehet a kerékpározók számára.

Két kerékpáros egymás mellett amúgy sem tud könnyen elférni egymás mellett ezen a szakaszon (a plexi és a korlát között) a kis szélesség miatt, de most még ez is akadályozza a jobb oldali közlekedést" - írta Tudósítónk.

Fotó: Tudósító.
Fotó: Tudósító.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Tündenéne 2012. július 18. 08:53
  „37. humer 2012.07.17. 17:08

  Tiltó tábla van kihelyezve :)”
 • 40. rallydave 2012. július 17. 22:05
  „Igen, és ez a bosszantó, hogy tényleg amikor az ember (kerékpárral) szabályosan közlekedik, akkor másokkal kell emiatt vitatkozni, és veszekedni: Rónay J. úton jobb oldalon kerékpárral jövök, és velem szembe jönnek bringával, nekem kell félreállnom, nehogymár összemenjünk vagy. a révfalui hídon, hentente, sőt naponta többször megyek, de egy olyan alkalom még nem volt, hogy normálisan elfértem volna. Vagy 3-an egymás mellett gyalogolunk, vagy 2-en egymás mellett biciklizünk, vagy sétál az ember, szembe meg jön a másik biciklis... szóval ezek a dolgok a bosszantóak, és akkor fel kell tenni a kérdést, kell nekünk szabályosan közlekednünk? nyugodtan mehetnék én is a másik oldalon a járdán biciklivel, nem tudom mit szólna hozzá a nép... Másrészt, a Rónay J. út is elég hülyén van megcsinálva így, mert a Tulipános felől van végig kerékpárút, de a másik oldalon már át kell menned a túlsó oldalra, ami nem bonyolult, de azért, nem lehetett volna ezt kicsit precízebben megtervezni, kitalálni? Meg az egész kerékpárutat, érdemes volt-e szélesíteni a hidat, ha a két végén nem fér el egymás mellett 2 bringás a plexitől...”
 • 39. mry 2012. július 17. 19:08
  „@37. humer:
  A kresz azt írja, hogy a gyalogosnak a járdán kell közlekednie, ha az nincs akkor mehet kerékpárúton, leállósávban vagy az út szélén.
  Egyrészt van járda , ott a másik oldalon, másrészt ki is van írva egy táblára, hogy a gyalogosoknak a másik oldalon kell közlekednie.
  Persze ha 80 éves néni megy járókerettel át rajta akkor nyilván azon nem háborodoik fel, de egészséges embereknek nehogy letörjön már a lába + fél perc gyaloglástól.
  Tegnap egyébként egy biciklis pár is megállt a híd tetején, hogy fényképezkedjen vagy valami ilyesmi, nekik is gratulálok.
  Egyirányú bicikliúton szembejövő biciklisekkel sem vagyok kibékülve, még volt, hogy nekem kellett lemennem a keskeny bicikliútról mert őméltósága nem hajlandó, de a csúcs pár napja volt, amikor a Baross hídon jött szembe egy srác a biciklisávban. Na ilyet még előtte nem tapasztaltam.”
 • 38. Mankapunka 2012. július 17. 17:29
  „Tündenéne

  Buzukiban a lovacskák kényszerpihenőre kerültek? Nehogy szomjan haljanak,és szétszaladjon egyszer benne a ménes.”
 • 37. humer 2012. július 17. 17:08
  „Azért érzek itt egy-két ellentmondást: hol van az leírva, hogy a kerékpárúton nem lehet gyalogolni? A kresz csak azt írja le, hogy a kerékpárúton nem akadályozhatják egymást sem a gyalogosok, sem a kerékpárosok. Aki azon az oldalon kel át gyalogosan, teljesen jogosan teszi. Csak figyelnie kell, és el kell engednie a járműveket.
  Ha kerékpárról egy gyalogost látok, akkor nem veszélyeztethetem. Csengetni lehet, és megköszönni is, ha elengednek.
  Aghla: a hídra a 30-as tábla is sok, több jármű esetén csak lépésben lehet haladni. De sokan használják versenypályának.”
 • 36. csali 2012. július 17. 15:47
  „Elég nyílvánvaló. Valaki jött fel a rakpartról, a kelleténél jóval nagyobb tempóval, csak nem vette figyelembe hogy a gyalogátkelő után megtörik az ív és el kellett volna venni a gázt egy kicsit”
 • 35. Tündenéne 2012. július 17. 15:44
  „31. nyo 2012.07.16. 22:59

  Lehet hogy rossz döntés, de ettől még ez a jelenleg érvényes szabály. Senki ne csodálkozzon a több tízezres csekkeken.

  32. pindla 2012.07.17. 07:11
  Húha, ugye nem én vagyok az "idős nő"?
  Másrészt mivel ott lakom, eddig is közlekedtem a hídon.

  Csak hogy értelmezze, akit illet, a korábbi hozzászólásomat: UGYANÚGY be kéne tartani mindkét oldalnak (gyalogos és kerékpáros) mindkét oldalon a közlekedési szabályokat. Akkor nem akarna engem sem elütni gyalogosként a bicajos az én oldalamon, és nem akadályozna engem a gyalogos kerékpárosként a bicajos oldalamon.
  (Tegyük hozzá, nem két napja kerékpározom, csak ezzel az új kerékpárommal :D )”
 • 34. aghla 2012. július 17. 13:41
  „A hídtól 20 méterre egy 270 fokos kanyart kell bevenni az autósoknak. Józan ész szerint a hídon nem mehetnek 30 km/h-nál gyorsabban.
  A 30-as zónában a világon sehol nem választják szét autós és kerékpáros forgalmat, kivéve nálunk pl. a Jereváni úton.
  Láthatóan aki kitette a 30-as táblát, az maga sem hiszi hogy majd betartják. Ennyit a szabályok tiszteletéről.”
 • 33. MeXx 2012. július 17. 09:03
  „Én például valamilyen szinten elvárnám, hogy ha már készítettek külön kerékpárutat és járdát, akkor mindenki a sajátját használja. Nem hinném. hogy a gyalogos / kerékpáros belehalna abban, hogy plusz 10 métert kell gyalogolnia / tekernie. Én közlekedek gyalog, kerékpárral és autóval is. Jelenleg úgy gondolom, hogy a kerékpárosok vannak a leginkább "veszélyben". A gyalogosnak hiába szólok udvariasan, hogy ugyanmár a 20 cm-rel odébb lévő járdát használja inkább, általában csetepaté alakul ki. Minden egyes nap történik valami az utakon velem kerékpárosként, ami majdnem balesethez vezetett. Az osztott utak (járda+k.út) a legveszélyesebbek, mint ami a belvárosban a színháznál is van.”
 • 32. pindla 2012. július 17. 07:11
  „31. nyo

  Egyrészt kerékpáros is oda lett kényszerítve, mi is szívesebben mennénk ott, ahol az elmúlt évtizedekben mentünk.
  Másrészt ne egy hozzászólásból általánosíts mindenkire. Attól, hogy egy idős nő, aki 2 napja kerékpározik rendőrt hívna a gyalogosra, az nem reprezentálja a kerékpáros társadalmat. Mindenki másnak azzal volt baja, ha nem fér el a babakocsitól, járókeretestől, gyalogos sorfaltól.
  Harmadrészt remélem lassan kezded megérteni, hogy miért van annyi szabálysértő kerékpáros. Ugyanaz a logika, amit te is leírsz. Rossz a rendszer, belekényszerít egy rossz megoldásba, ezért bár körültekintően ugyan, de nem tartom be a rossz szabályt. Ezt kellene felfogni a madarászagyúaknak.”
 • 31. nyo 2012. július 16. 22:59
  „Azért azt tegyük hozzá, hogy évtizedeken át nyugodtan közlekedhettek a gyalogosok a hídon mindkét oldalon. Most pedig az egyik oldal ki lett nyilvánítva önkényesen bicikliútnak, a másik felén pedig hömpölyögnek az emberek, nem lehet normális tempóban haladni. Jellemző ez biciklis hozzáállás, hogy rendőr büntesse meg aki ott megy ahol az elmúlt évtizedekben ment, csak azért mert egy őrült kitalálta, hogy az eddig teljesen megfelelő közlekedés helyett el kell venni a gyalogostól a híd egyik felét természetesen a biciklisek érdekében. Én is csakazértis azon a felén megyek, annyi, hogy figyelek, hogy el tudjon menni mellettem a biciklis aki szintén oda lett kényszerítve. Csak hát a biciklisek egy része, ahogy a hozzászólásokból lejön már pár hónap után fel van háborodva, hogy miért mennek azon az oldalon a gyalogosok. Azért mennek ott mert mindig is ott mentek, és ezt egy barom döntés nem változtathatja meg, még akkor sem ha biciklisek ezt személyes sértésnek veszik.”
 • 30. janesz67 2012. július 16. 22:59
  „Nagyon nagy hülyeség hogy mindenhova kerékpár utat csinálnak, a városon belül. Élő példa Mosonmagyaróvár, itt a kerékpár utak 99%-a gyalogjárdák rovására megy,Példa a kórház és a szolgáltató ház közötti nemrég átadott útról.
  Hozzáteszem az egyirányúsitot kerékpár utat mindkét irányba használják a bringások, nem egyszer a gyalogosnak kell félreugrani hogy el ne üssék.Hogy el ne felejtsem, a kórháztól, az út szélén van kerékpárút, de nem ajánlom senkinek (senki sem használja) mert 10 autósból 8 leüvölti a fejedet,vagy az összes felmenöidet emlegetik.Miért nem lehet kerékpárutat felfesteni Óvártól Mosonig az út szélén mindkét irányba. Már ideje lenne hogy az autósok is elfogadják a bicajosokat és igaz ez forditva is. Sokszor voltam kint Ausztriában bicajjal, de ott nem üvöltöznek a kétkereküekre.”
 • 29. borsmenta 2012. július 16. 19:42
  „22. Tündenéne

  Üdv a bicajosok táborában.

  Fogsz még látni ennél sokkal veszélyesebbet is.
  Én ma reggelig azt gondoltam, hogy az új bácsai úton, ahol egy idő után a másik oldalon van a bicikliút, túl sok mindenkit nem zavar, ha némelyik biciklis a másik oldalon megy. Egészen ma reggelig, amikor a körforgalomnál, amikor át akartam menni, a gyalogosjárda felől jó nagy sebességgel nem jött felém egy férfi. Valahogy megállt... Ezután azt is néznem kell, hogy a gyalosjárda felől, a hangzárófal takarásából nem jön-e valaki nagy sebességgel oldalról. Mindig tanul valamit az ember...
  Kicsit nyugodtabb lehetne az életünk, ha mindenki betartaná a szabályokat. Na és persze, nem ő barmozna vissza, amikor szabálytalanul közlekedik, és szólnak neki.”
 • 28. Tündenéne 2012. július 16. 17:46
  „24. urbaniastapista 2012.07.16. 15:56

  "Ha ugyanezen az úton gyalog merre menne?"
  Öö tessék?”
 • 27. ATX 2012. július 16. 17:38
  „Egyébként meg jelentkezzen az, aki a mellékelt fényképen lát két összetört korlátot!”
 • 26. pindla 2012. július 16. 17:25
  „24. urbaniastapista

  Pontosan, ez megint egy olyan megoldás, ami papíron jól néz ki, de eddig még sehol sem működött. A sok megszüntetendő agyrém egyike.”
 • 25. ATX 2012. július 16. 17:19
  „24: Igazad van, mert a mai rohanó világunkban, senki nem fog azért átmenni a túloldalra, hogy pár száz méter után visszajöjjön. A kerékpárosokra ugyanez vonatkozik. Nézze meg bárki mondjuk a Szigethy Attila vagy az Ipar utat. Tízből 8 bicajos a menetiránnyal szemben teker, a direkt nekik kihelyezett behajtani tilos táblák ellenére. Egyszerűen azért, mert nem fognak nagy kerülőt tenni a túloldalra és vissza, kétszer vagy többször is keresztezve az úttestet és kettővel több lámpánál várakozni. A rendőrség meg szvingel rájuk. Én leszereltetném a kerékpáros-közlekedési táblákat és eladnám őket a MÉH-be...”
 • 24. urbaniastapista 2012. július 16. 15:56
  „#22. Ha ugyanezen az úton gyalog merre menne?
  A két-három gyalogátkelés helyett naná, hogy erre.
  Csak nagy fekete autóból lehet azt gondolni, hogy a gyalogos szereti a hosszabb és veszélyesebb utat.”
 • 23. ATX 2012. július 16. 14:15
  „A gyalogosok nagy része és a kerékpárosok nagy része éppolyan szabálytalanul közlekedik, mint az autósok nagy része. Csak őket a rendőrség is leszvingeli, a gyorshajtó autósokkal ellentétben...”
 • 22. Tündenéne 2012. július 16. 13:32
  „Szombattól én is a kerekesek klubját erősítem :) aznap rögtön el is mentünk kipróbálni az új járgányt. Mivel városon belül még csak autóval vagy gyalog közlekedtem eddig, így a révfalui hídon át jobbra, a töltés felé kerekeztünk. Ami a lényeg: a hídon összesen 6 ember jött velem szembe, EGYMÁS MELLETT, kettesével. Baromira nem érdekelte őket, hogy elférünk-e vagy nem, meg hogy ez CSAK kerékpárút. Amikor jeleztem az egyiknek, hogy talán szíveskedjen elengedni, még ő hadonászott morcosan.
  Derék rendőreinket néha szeretettel látnánk ezen a részen is. (Nem csak azért, mert most engem is érint, hanem ha a msáik oldalon gyalogolok, na ott meg ne akarjon elütni a kerékpáros. Szóval mindenki maradjon a helyén szerintem.)”
41 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegyedik alkalommal ünnepelte várossá válását Tét - fotók

A téti sportpályán rendezték meg a városnapot, ahol a Szórádi Árpád zeneművész vezette Nosztalgia Band lépett a közönség elé. Tovább olvasom