Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Összenőttek az összetartozók?

Győr - „Győrött már nemcsak összekacsint a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség a szélsőjobboldallal, hanem utóbbi része is politikai magjának: a Magyar Gárda egyesült a Fidesz gárdájával.
A Fideszhez közeli „NE-Felejcs" Polgári Egyesület szeptember 19-én szolidaritásáról biztosította megalakulásakor a Magyar Gárdát" – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Neupor Zsolt, a Magyar Szocialista Párt győri elnöke.

A politikus állítása alátámasztására több példát hozott fel. A „NE-Felejcs" Polgári Egyesület a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat honlapja szerint közös ünnepi megemlékezést szervezett 2005. augusztus 20-án a Fidesz győri szervezetével. A szervezet rendezvényein Szijjártó Péter és Szakács Imre fideszes országgyűlési képviselők, valamint Dézsi Csaba András győri Fidesz-frakcióvezető folyamatosan vendégek. Az egyesület honlapján társoldalakként szerepel Szakács Imre és Szijjártó Péter weblapja, továbbá a Fidesz és szövetségeseinek honlapja.

Neupor Zsolt megjegyezte: a „NE-Felejcs" Polgári Egyesület szakmai tanácsadóját, Fehér Imrét a jobboldali többségű győri közgyűlés az Inszol Zrt. igazgatóságába választotta. Hozzátette azt is: a szervezet a megyei önkormányzattól tavaly 120 ezer forintot kapott közös rendezvény megszervezésére, idén pedig 50 ezer forintot az adófizetők pénzéből.

A „NE-felejcs" Polgári Egyesület sajtónyilatkozatban válaszolt a szocialisták felvetéseire. Abban leszögezik: „A Fidesznek egyesületünk állásfoglalásához semmi köze, az egyesület független, elnöksége sem tartozik semmilyen párthoz. Nem tájékoztatjuk a Fideszt sem, ha véleményt akarunk nyilvánítani. Most sem pártügyben szólaltunk meg, nem is tehetnénk, ugyanakkor támogatjuk mindazokat a szervezeteket, pártokat, amelyek értékrendünket képviselik, ill. megjelenítik. (...)

A „NE-felejcs" Polgári Egyesület továbbra is hangsúlyozza, hogy minden szélsőséges megnyilvánulást és félelemkeltést elutasít, miként azt az állásfoglalásunkban is deklaráltuk, a nácizmust, a fasiszta, nyilas és kommunista eszméket. Ennek okán elveti az antiszemitizmust, rasszizmust, a magyar nép és nemzet ellen szított gyűlöletet és kirekesztést! Mindezt nem tapasztaltuk a Magyar Gárdánál, s amíg így van, addig – civil szervezetként – erkölcsileg támogatjuk és szolidaritásunkról biztosítjuk!" – áll a sajtónyilatkozatban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tömegközlekedés múltja, jelene és jövője(?)

Győr - Gsem az autósok visszacsábításához, sem a még meglévő utasok megtartásához. A jövő pedig a… Tovább olvasom