Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Ősszel lesz Győrben hődíjemelés

Helyére akarja tenni az ősszel kezdődő fűtési idényre a hődíjat a Győri Hőszolgáltató Kft., ami magyarul azt jelenti, februárban ugyan keresztülhúzta számítását az önkormányzat, az új idényre azonban díjat emel.
A Győri Hőszolgáltató Kft. a 2003-as díjakon számláz, holott az év elején tíz százalékot meghaladó mértékben emelkedett a földgáz ára. Sokáig nem képes elviselni a cég ezt a terhet, és az októberben kezdődő fűtési idényre helyére akarják tenni a hődíjat, azaz emelik a tarifát. Annak mértékéről azonban nem beszéltek a társaság vezetői tegnapi sajtótájékoztatójukon. A mögöttünk lévő fűtési idényben 3,9 Celsius-fok volt a fűtött napok átlaghőmérséklete, és 196 napon át voltak melegek a radiátorok.

A Győri Hőszolgáltató Kft. most már mondhatni lépcsőházanként tudja mérni a szolgáltatott energiát. A kis közösségek így dönthetnek arról, mikor és meddig kérik a meleget.

A cég elmúlt fűtési idénybeli nettó árbevétele 4,7 milliárd forint volt, és ebből 1,6 milliárdot a már meglévő három gázmotoros erőmű szolgáltatta. A legutoljára üzembe helyezett harmadik gázmotoros erőmű 855 millió forintba került és másik két társával együtt 18 megawatt villamos energiát termel. Kiválóan működnek a berendezések, megbízhatóságuk szinte százszázalékos. A kft.-nek idén 450 millió forint hitelt kell a kamatokkal együtt fizetnie. Elhangzott még a tájékoztatón, hogy a társaság által végeztetett reprezentatív felmérés szerint egyéni fogyasztóinak 78 százaléka elégedett a szolgáltatással.

A Győri Hőszolgáltató ebben az évben 400 millió forintot költ beruházásokra és feleennyit karbantartásra. A fejlesztés részeként a Bartók Béla úton, a Buda és az Eszperantó utca között kicserélnek egy nagyméretű, sok gondot okozó, harminc évvel ezelőtt lefektetett vezetéket. A munka százmillió forintba kerül, aminek elvégzéséhez egy ideiglenes vezetéket is kell építeni. Ezzel a fejlesztéssel, ahogy a többivel is, a szolgáltatás biztonságát kívánják növelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki fizeti a sokorói károkat?

A megyei vis maior keret várhatóan nem lesz elég a sokoróaljai önkormányzatok csaknem húszmillió… Tovább olvasom