Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Összehangolt adódallamok

Győr - Szólóban nem lehetnek elég sikeresek a határon átnyúló csalások leleplezésében az adóhatóságok, ezért az osztrák-magyar duettet közép-európai koncertté szélesítik ki – hangzott el a hazai és az ausztriai adóhivatal elnökének sajtótájékoztatóján.

Dr. Szikora János és Wolfgang Nolz Győrben, az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságán találkozott, a magyar-osztrák adóigazgatási konferencián. Ugyanis évek óta együttműködik, összefog a magyar és az osztrák adóhatóság a határon átnyúló adócsalások ellen.

A magyar-osztrák adóigazgatási találkozón a határon átnyúló adócsalások elleni közös fellépésről, a lehetséges eszközökről, az áfa-csalások visszaszorítása terén elért eredményekről, az osztrák központi csalásellenes részleg tevékenységéről és a központosított ellenőrzésekről volt szó. Azon az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), valamint az osztrák adóhivatal (Budesministerium für Finanzen) vezetése vett részt kedden.

Fotók: H. Baranyai Edina
A konferencia szünetében tartott közös, nemzetközi sajtótájékoztatón megjelent még Varga Lászlóné, az APEH elnökhelyettese, Herwig Heller, az osztrák központi csaláselleni részleg vezetője, Umenhoffer Ferenc, az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának igazgatója.
Wolfgang Nolz arról is beszélt, hogy adóhatóságok tevékenysége kiterjed az adófizetők őszinteségének ösztönzésére is. Fontos feladatuk a tájékoztatás, az adótörvények előírásait nem csak egy-egy vizsgálatnál vetik az adófizetők szemére. Viszont szerinte könyörtelenül kell eljárniuk azokkal, akik nem teljesítik adókötelezettségeiket. Igazságtalanság lenne a becsületesen adózókkal szemben, ha nem így tennének. Az osztrák adóelnöknek meggyőződése: az adócsalások leleplezésének száma nem azt mutatja, hogy több az adóelkerülő, hanem, hogy ügyesebben dolgoznak az adóellenőrök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beköltöző szlovákok: közös program a jövőért

A szlovákok beköltözése, a pozsonyi szuburbanizáció terheket is ró a csallóközi és szigetközi… Tovább olvasom