Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Összegzés - Halálos balesethez is vonultak a tűzoltók

Huszonnégy esethez vonultak megyénkben a tűzoltó egységek az elmúlt héten. Hét hívás téves volt.
 

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt 24 eseményhez vonultak a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységei.

Hétszer tűzesethez, tízszer műszaki mentéshez, hétszer téves, vagy szándékosan megtévesztő jelzéshez. A balesetekben hárman sérültek meg, egy ember életét vesztette - közölte a katasztrófavédelem.

Az elmúlt hét főbb esetei:

Szeptember 22-én hétfőn este felborult egy sódert szállító nyerges vontató a farádi vasúti átjáróban. A járművet a csornai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói áramtalanították. A baleset nem érintette a vasúti közlekedést, mert az érintett szakaszon felújítási munkálatokat végeztek, ezért az utasokat autóbuszokkal szállították. A balesetben nem sérült meg senki.

Szeptember 23-án kedden este meggyulladt a korom egy családi ház kéményében Győrújbaráton, a László utcában. A kéménybe egy vegyes tüzelésű kazán füstcsövét csatlakoztatták. A tűz okozta hőterheléstől a fal kissé megrepedt. A győri hivatásos tűzoltók eltávolították a kazánból a parazsat, és a kémény belsejében lévő égő részeket.

A nyitókép illusztráció! Forrás:
A nyitókép illusztráció! Forrás: Katasztrófavédelem 


Szeptember 24-én szerda délután a győri hivatásos tűzoltók Nagyszentjánosra a pályaudvarra vonultak, ahol a jelzés szerint egy vasúti tartálykocsiból veszélyes anyag csöpögött. A helyszínre vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, és a katasztrófavédelmi mobil labor is. Az egységek kiérkezve megállapították, hogy a tartálykocsi leeresztő csonkjánál csöpög az 1268 UN számú (petróleum) anyag.

Az egység a csapot elzárta, a csöpögést megszüntette. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A helyszínre kiérkezett MÁV szakemberei a kupak tömítést helytelennek találták, ezért azt kicserélték. A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen ellenőrzést hajtott végre és jegyzőkönyvet vett fel az esetről.

Szeptember 25-én csütörtökön este Kópházán a Kossuth Lajos utcában egy családi házhoz épített melléképület gyulladt ki. A mintegy 30 négyzetméteres épületben a tűz során néhány baromfi elpusztult. A soproni hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, amely során személyi sérülés nem történt.

Szeptember 28-án vasárnap kora délután kigyulladt egy elhagyott faház Győrben a Nagysándor József utcában a kempingben. A győri hivatásos tűzoltók perceken belül a helyszínre értek és eloltották a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.

Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

         

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicikliket regisztráltak

Nagy érdeklődés mellett több mint 140 biciklit vettek a vázszám, illetve különféle azonosítók… Tovább olvasom