Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Összefogtak a dunántúli cigányok: 58 milliós támogatás

A hátrányos helyzetű roma csoportok integrációját és érdekérvényesítését segíti egy most lezárult uniós projekt.
A hátrányos helyzetű roma csoportok integrációját és érdekérvényesítését segíti az a most lezárult uniós projekt, amelyet a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetsége valósított meg a Dunántúlon.

Dunántúli roma civilszervezetek munkáját segíti az a négy kistérségi iroda, amelyet a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetsége nyitott most 58 millió forintos uniós támogatással.

A program keretében létrejött a Dunántúli Cigány Civil Hálózat, amely 36 egyesület munkáját fogja össze. A tagszervezetek munkatársait érdekérvényesítési és pályázatírói feladatokra képezték ki.

A projekt során négy új kistérségi irodát nyitottak és mintegy 36 szervezet vezetőinek képességeit fejlesztették, elsősorban a jobb érdekérvényesítés terén. A szervezetek mindegyikének célja a helyi közösségek életminőségének javítása, a roma integráció elősegítése.

A TAMOP 551/A-10/1-2010-0001 azonosítójú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, 20 hónapos futamidő alatt valósult meg. Az uniós és állami támogatás teljes összege 57.931.157 Ft volt.

A programban résztvevők összesen hat kiscsoportos tréningen vettek részt− ismertette a részleteket a projekt vezetője. Dr. Rácz Sándor elmondta, a képzések a civil szervezetek fejlesztése; stratégiai tervezés; hatékony kommunikáció; projektmenedzsment-képzés; közösségfejlesztés; forrásteremtés; pályázatírás címeket viselték. A programba jelentkezők számára a tréningek ingyenesek voltak.

A projektfelelős hangsúlyozta, a tagok a projekt lezárása után sem kerülnek ki az ernyőszervezet látókörből.

A sikeres működés és a hosszú távú fenntarthatóság biztosítása érdekében négy kistérségi koordinációs irodát (Pécsen, Tatabányán, Vasváron és Győrben) alakítottak ki, amelyek összehangolását egy központi iroda irányítja, s ezzel létrejött a Dunántúli Cigány Civil Hálózat – húzta alá Dr. Rácz Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltömődött víznyelők Győrben

A Móricz Zsigmond rakparton, az új úton a híd alatt megáll a víz. Kutyasétáltatás közben láttam, hogy az autóknak tengelyig ért a víz, így csak lassítva mertek hajtani a sofőrök. Tovább olvasom