Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Összefogással újjászülethet a játszóház

Egy kétgyermekes győri anyuka megálmodott és létrehozott egy kis játszóházat a győri kórház gyermekosztályának folyosóján. A mesevár hamarosan új „köntösbe” öltözik, s az ambulancián is elkezdődnek a várakozó kicsikkel a gondűző foglalkozások.
illusztráció
Zajovicsné Vizer Bernadett néhány éve szembesült a szomorú ténnyel: Kitti lányát súlyos betegség támadta meg. A ma tízesztendős gyermekkel megjárták a fővárosi Tűzoltó utcai klinikát is. A fiatal anyuka ott a hematológián tapasztalta meg, hogy mekkora segítséget jelent a kicsiknek, ha a kezelések között játékosan foglalkoznak velük, elterelik a figyelmüket a gondokról.

Tenni akart a gyerekekért

Bernadett elhatározta, hogy ő is segíteni fog a kis betegeken. Felvette a kapcsolatot a megyei kórházzal, ahol támogatásra talált, s el is kezdődtek a foglalkozások.

Gyűltek a játékok

Betti először a lányai és az ismerős családok használaton kívüli játékait vitte be az intézménybe, aztán sorra jöttek az adományok. Ma már több szekrény van velük tele. Az anyuka a beteg gyermekével jelenleg meghosszabbított gyesen van otthon, ezért tud minden délelőtt bejárni a kórházba. Reggelente elviszi Kittit és Nórát az iskolába, aztán nyolc órakor irány a gyermekosztály.
Bernadett délig a gyerekekkel játszik, a délután azonban a saját csemetéié. A háziasszonyi teendők késő estére maradnak, de szerencsére, mint mondja, a férje megérti és támogatja mindenben.

A befolyt összegből juthat eszközökre is

Bernadett tavaly először szervezett jótékonysági bált, aminek bevétele a Lurkó Alapítványhoz került. Ezt ismétlik meg november 29-én este fél héttől a Gyertyafény étteremben. Jegyeket igényelni a következő telefonszámon lehet: 30/9574-986.
A befolyt összegből, illetve a támogatóknak köszönhetően átalakul a játszóház környezete, ami körülbelül másfél millió forintba kerül. Az adományoknak köszönhetően a kézműves-foglalkozásokhoz alapanyagokat is tudnak vásárolni.

A gyerekek kedves Betti nénije az ambulancián várakozó kicsikre is gondolt. Rövidesen tíz tanítóképzős hallgató segítségével ott is megpróbálják elűzni a kicsik félelmét. A játszóházhoz persze minden segítséget köszönettel vesznek. Akik anyagilag kívánják támogatni a kicsik gondűző foglalkozását, azok a következő bankszámlaszámon tehetik ezt meg: 58600283-11108016.

Zajovicsné Vizer Bernadettnek a legnagyobb öröm a kicsik hálája, szeretete. A közelmúltban azonban nagy megtiszteltetés érte: a kórház alapításának évfordulóján díszoklevéllel ismerték el tevékenységét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokkal kevesebb jut kultúrára

Az étkezési hozzájárulás maximumra emelését és a közalkalmazotti béremelés önkormányzati fedezését… Tovább olvasom