Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Összefogás: ˝Legyen a mai nap jel mindannyiunk számára˝

˝A holokauszt nemzetközi emléknapján emlékezzünk méltóságteljesen a mintegy 7000, ártatlan Győr-Moson-Sopron megyei áldozatra˝ - írták közleményükben.

"Ma, a holokauszt nemzetközi emléknapján közel 6 millió áldozatra emlékezünk, ebből 400 ezer magyar honfitársunkra. Emlékezzünk méltósággal, felelősségünk teljes tudatában, mert áldozat bármelyikünk lehetett volna egy olyan világban, amelyben etnikai származása, politikai nézete vagy vallása miatt akárkiből lehetett megsemmisítendő ellenség.

Emlékezzünk méltóságteljesen a mintegy 7000, ártatlan Győr-Moson-Sopron megyei áldozatra! Történelmünk sötét napjai virágzó közösségeket pusztítottak el Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Csornán és Pannonhalmám, mély fájdalmat és pótolhatatlan veszteséget okozva ezzel több ezer magyar családnak, és az elhurcoltakat korábban befogadó városoknak.

Legyen a mai nap jel mindannyiunk számára! A magyar történelem legnagyobb katasztrófájának hetvenedik évfordulója alkalmat ad az emlékezésre és a gondolkodásra. Alkalmat ad arra, hogy észrevegyük: többé nem oszthatja ketté társadalmunkat semmilyen politikai akarat, hiszen végül mindenen felülkerekedik a Béke és a Nyugalom!

Ma mindenkit közös emlékezésre hívunk. Emlékezzünk azokra az áldozatokra, akik csak élni akartak, dolgozni, gyarapodni, saját családjuk és otthonuk, szülővárosuk és hazájuk hasznára és fejlődésére. Emlékezzünk az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának szavaival:

"Minden személynek joga van az élethez, a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz."

Fábián György, Glázer Tímea, Kránitz László, Kalmár István és Lehóczki Attila, az Összefogás Győr-Moson-Sopron megyei országgyűlési képviselőjelöltjei

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azonnal hasaljunk a jégre!

Ez az egyik jó tanács, ha halljuk, hogy recseg alattunk a jég. A katasztrófavédelem további… Tovább olvasom