Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Orvosokat vert át a 38 éves férfi, győri doktor tett feljelentést

Kedvezményes utazást kínált egy cég magyar orvosoknak, akik egy amerikai konferenciára mentek volna. Több mint 60 doktor maradt hoppon. Vádemelési javaslat a gyanúsított ellen.

A Győri Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta az ügyét annak a 38 éves budapesti férfinek, aki 2013. októberétől több orvost, gyógyszerészt tévedésbe ejtett és anyagilag megkárosított.

A nyomozás megállapította, hogy a gyanúsított egy Kft. vezető tisztségviselőjéként, a cég nevében eljárva kedvezményes, New York-i városlátogatással egybekötött utazást szervezett egészségügyi dolgozók és családjuk részére az Amerikai Egyesült Államokba, az Amerikai Magyar Orvosszövetség Saratosa városában megrendezésre kerülő konferenciájára.

A résztvevőket postai úton, vagy e-mail útján keresték meg, és ugyanígy történt a jelentkezési lapok kitöltése, illetve azok elküldése is. A résztvevők személyesen a cég budapesti irodájában, vagy a cég folyószámlájára a kedvező részvételi díjakat több összegben befizették.

Ezt követően az eljárás alá vont a Kft. nevében arról tájékoztatta a sértetteket, hogy az utazás díja jelentősen megemelkedett és kérte, hogy nyilatkozzanak arról, ilyen feltételek mellett is részt kívánnak-e venni az utazáson. A jelentkezők postai úton, vagy e-mail formájában kivétel nélkül úgy nyilatkoztak, hogy a megváltozott feltételek mellett nem kívánnak részt venni a konferencián, ezzel együtt pedig kérték a befizetett összegek visszautalását.

A Kft. a résztvevők erre irányuló kérését tudomásul vette, azonban visszafizetés egyetlen sértett részére sem történt.

A vizsgálat adatai szerint a Kft. az Amerikai Magyar Orvosszövetséggel nem egyezett meg, hogy csoportos utazást szervezne a konferenciára, valamint sem repülőjegy, sem szálláshely nem került lefoglalásra.

Az eljárásban a nyomozók „felderítették", hogy a Kft. által szervezett utazásra összesen 42 természetes és jogi személy jelentkezett, a részvételi díj mindegyikük esetében befizetésre került. Mivel több cég nem csak egy résztvevő utazását fizette, a bűncselekmény elkövetésével közel 60 orvos - köztük egy győri, aki feljelentést tett- , gyógyszerész, illetve hozzátartozóik érintettek, akik összesen közel harminc millió forintot fizettek be a „csaló" bankszámlaszámára.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, európai elfogatóparancs alapján körözött férfit, a rendőrök 2014 júniusában, Budapesten elfogták.

A Győri Rendőrkapitányság a 38 éves, Cs. J. budapesti lakos ellen 17 rendbeli nagyobb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, 25 rendbeli kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntett és 1 rendbeli gazdasági adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Járási Ügyészség részére megküldte.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a misén a nagybajcsi plébános, polgármesterjelölt lett

A vasárnapi szentmisén jelentette be Balogh Tibor nagybajcsi plébános a híveknek, hogy a papi… Tovább olvasom