Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Orvosok a háború ellen

Megyei orvosok országos aláírásgyűjtő mozgalmat indítottak az iraki háború ellen Dézsi Csaba András kardiológus vezetésével. A győri közéletből jól ismert fideszes képviselő hangsúlyozza: a kezdeményezés tisztán humánus, vagyis pártsemleges.
Dr. Dézsi Csaba András közösen indította az akciót dr. Rácz Elemér nyúli állatorvossal és dr. Mortada Mahmuddal, Szerecseny község muzulmán vallású, szudáni születésű háziorvosával. A kezdeményezők kérnek minden orvos kollégát, hogy tiltakozzanak közösen a háború ellen.
– Eddigi tapasztalatunk az, hogy az orvosok, akik az élet védelmét választották hivatásul, ellenzik a háborút. Eddig két nap alatt 278 aláírást gyűjtöttünk össze csupán a közvetlen ismeretségi körünkben, s ami külön örömmel tölt el: öt volt katonaorvos is nevét adta a mozgalomhoz. Számításaink szerint rövid időn belül több ezer orvos írja alá az íveket, amelyeket azután eljuttatunk az ENSZ főtitkárához – mondja a kardiológus, aki indítékait az orvosi hivatás lényegével magyarázza.
– Az élet védelmére, megmentésére esküdtünk fel, ezt a tevékenységet gyakoroljuk nap mint nap. Meggyőződésünk szerint lelkiismereti kötelességünk, hogy szót emeljünk egy olyan háború ellen, amely ártatlan civilek – családjukért dolgozó édesapák, gyermekeiket nevelő anyák és boldog gyermekkorra váró gyerekek – tömeges halálához vezet – mondja az orvos.
Azok az orvosok, akik a szándékkal egyetértenek, jelezzenek a dcsa@axelero.hu e-mail címen, amelyről elküldik számukra az aláíróívet. Az aláírást Dézsi Csaba Andrásnak a 9004 Győr, Pf. 939 címre lehet elküldeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négylábú gyógyítók

A 11 éves Simon Ricsi más, mint a társai: diszlexiás és hiperaktív. Semmi nem köti le néhány… Tovább olvasom