Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Orvosnak készül a fojtogató férfi

A szerencsén múlott, hogy végül nem emberölésért felelt kedden az egyedi M. Balázs, akinek áldozata megúszta a késes támadást.
Porosak már az akták, hiszen 2007 márciusában tette meg feljelentését T. Tibor és azóta elhunyt élettársa, akiknél a fiatalember ott töltötte az estét. A kocsmából hazatért férfiak itt folytatták az eszmecserét, az asszony felébredt és összeszólalkozott az idegennel.

Ezután történt, amit M. Balázs nem ismer el: a konyhában húszcentis pengéjű kést kapott fel, a férfi hátába, nyakába szúrt vele és elmenekült. A negyvenöt éves sértett kezével védekezett, ezt sebek is tanúsították, később azonban nem emlékezett jól a történtekre. A sérülést csak reggel vették észre, úgyhogy egyvalaminek a megállapításához nem kellett szakértő: hogy itt mindenki sokat ivott. A védelem szerint a sérüléseket bárki más is okozhatta.

Az ügyész több körülményt hozott fel annak indoklására, hogy miért minősül ez emberölési kísérletnek, s kiderült: a vádlott már mentő-szakápolóként a laikusnál is jobban tudhatta, hogy a nyak támadása végzetes lehet. Az ítélőtábla testi sértés kísérletéért ítélte el.

De azt is tudhatta M. Balázs, meddig lehet valakit sállal vagy törülközővel – ez nem tisztázott – fojtogatni, hogy az illetőn jóformán ne maradjon külsérelmi nyom. Másfél évvel az első eset után egy hetvenhárom éves férfi házába mászott be a törött ablakon, előtte vele is együtt ivott Egyeden. Tudta, hogy Sz. Rudolfnál mindig van pénz, otthonában lepte meg a késő este hazatérőt, a fojtó eszközt a nyakára tekerve azt ismételgette: „nincs az a nyomozó, aki kitalálná, hogy miben haltál meg". Végül ezer forintot bányászott ki ingzsebéből a lefogott sértett, M. Balázs ezt kevesellte. A jelenetnek szerencsére vége szakadt, mert a háznál segédkező szemtanú betoppant az udvarról és segítségért rohant.

M. Balázs – nem is tehetett volna mást – elismerte a három férfi által is látottakat, de azt állította: korábban elvégzett néhány kisebb munkát a sértett házánál, s csak a pénzét követelte. Becsatolta ugyanakkor az ügyvéd azokat a pozitív hangú nyilatkozatokat, amelyeket a férfiről volt gimnáziumi osztályfőnöke és hajdani századparancsnoka írt. M. Balázs az utolsó szó jogán hangsúlyozta: már megjavult, s beszámolt arról is, hogy jelenleg harmadéves a pécsi orvosi egyetemen – még ha erről a szénszünet miatt nem is tudott igazolást szerezni. Azt azonban, hogy most is indulatos a természete, nem tagadhatja, mert az ítélet indoklása közben, miután a bíró csendre intette a társalogni próbáló férfit, kiment a teremből és jó nagyot csapott az ajtón.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öreg-Duna – Ennyi víz kellene, vagy...?

Az áradás miatt kedden több mint 2000 köbméter vizet adott Szlovákia az Öreg-Dunába, melynek ezen… Tovább olvasom