Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Országzászló avató ünnepség Darnózselin - képgaléria

A Baráti Kör Darnózseliért Egyesület országzászló avató ünnepségre hívta a falubelieket az Összefogás Napja alkalmából.
Fotó: T. B.
1920. június 4-dike után számtalan helyen helyeztek el a településeken országzászlót, emlékeztetve az egykori Magyarország nagyságára. E hagyományt elevenítették fel Darnózselin.

A bensőséges ünnep keretében 16 órakor a templom harangjának zengése után emlékeztek a trianoni országcsonkításra és máig tartó hatásaira. Dr. Takács Julianna háziorvos köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Szózat közös eléneklését követte az ünnepi műsor, a Bokor leányok, a győri fanfárosok, verselés, Kiss Robiék után Dr. Nagy István országgyűlési képviselő, Mosonmagyaróvár polgármestere mondta el ünnepi beszédét. Közreműködött az Őszirózsa Nyugdíjasklub Énekkara. Fazekas Zoltán polgármester mondta el Vass Albert egyik versét, majd Dr. Galla Gábor esperes áldotta meg az Országzászlót, melyet Cseh Vilmos vont fel a zászlórúdra.

A Trianoni keresztnél elhelyezték az emlékezés koszorúit és közösen elénekelték a Himnuszt és a Székely Himnuszt, ezzel zárva az ünnepséget.

Szerző: TB

Olvasóink írták

 • 7. saghi.ildiko 2012. június 05. 18:47
  „? Büszke vagyok Szülőfalumra, Darnózselire! Bár csak ott lehettem volna! Külön tisztelet Édesanyámnak, aki évek óta az Őszirózsa Énekkar tagja, s a legtisztább és legőszintébb HAZAFI akit ismerek! ?”
 • 6. mosonmegye 2012. június 04. 16:23
  „Egy kicsit elíródott az esemény címe, ugyanis az ott szereplő ünnep" vagy inkább esemény máskor van és egészen másról is szól. Június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja van (törvénybe is lett iktatva!)
  Interneten a következő olvasható róla: A nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknap Magyarországon, melyet 2010. május 31-én 302 igen, 55 nem és 12 tartózkodó szavazat mellett iktatott törvénybe az Országgyűlés. Az indítványt támogatta a Fidesz, a KDNP és a Jobbik frakciója, míg az MSZP ellene foglalt állást. Az MSZP-ből 55-en a nem gombot nyomták meg, az LMP-ből 12-en tartózkodtak.”
 • 5. mosonmegye 2012. június 04. 11:14
  „Köszönöm a magam és családom nevében ezt a felejthetetlen vasárnap délutánt. Bár több településen lenne ilyen nemzetszerető, hagyomány tisztelő. Sok megyebeli településnek lehetne példa Darnózseli.”
 • 4. mekkmester 2012. június 04. 10:45
  „SZÉP!”
 • 3. rubeola 2012. június 04. 08:03
  „Remélem ÚJRA DIVAT LESZ ORSZÁGZÁSZLÓKAT AVATNI!!!”
 • 2. greenie 2012. június 04. 06:43
  „Csak nem újra divat lesz országzászlókat avatni?”
 • 1. rubeola 2012. június 03. 22:24
  „T. Újságíró! Wass Albert nevét helyesen illenék leírni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A trianoni békediktátum aláírására emlékeztek Győrben - képgaléria

A trianoni békediktátum aláírásának 92. évfordulójára emlékeztek vasárnap délután az Országzászló… Tovább olvasom