Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Országos szerverbank Győrben

Kétmilliárd forintos uniós támogatásból az utóbbi évek egyik legnagyobb szerverberuházását adták át ma Győrben. Közel ötven oktatási rendszer gyorsabb és biztonságosabb kiszolgálását teszi lehetővé e szerverbank.
Az oktatási ágazat központi adminisztrációját kezelő Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által – európai uniós támogatásból – az utóbbi évek egyik legnagyobb szerverberuházására került sor Győrben. A projekt zárásaként ma adták át a kialakított szervertermet, amely többek között a teljes köz- és felsőoktatás tanulóinak, oktatóinak és oktatási intézményeinek adatait kezelő rendszereket szolgálja ki.

A kétmilliárd forintból megvalósult beruházás közel ötven oktatási rendszer gyorsabb és biztonságosabb kiszolgálását is lehetővé teszi. Simon Róbert győri alpolgármester elmondta: örömteli, hogy országos adatbázis került Győrbe. Ennek segítségével lehet érettségire, felsőoktatási intézményekbe jelentkezni, pedagógus- vagy diákigazolványt rendelni. Ráadásul a beruházás újabb munkahelyeket is teremt. Kerékgyártó Sándor, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft ügyvezetője hozzátette: a beruházás több százezer embert érint, mivel a több mint ötven szoftver modul ennyi ember személyes adatait is kezeli. A hamarosan a Parlament elé kerülő közoktatási törvényben foglaltak újabb jelentős informatikai fejlesztéseket jelenthetnek.

Szőke Péter programvezető, fejlesztési igazgató-helyettes bemutatta a beruházás legfontosabb állomásait: a tervezés fázisát, a szerverterem működésének kialakítását, valamint a fejlesztés által megvalósuló eredményeket. Elmondta: innen üzemel majd a 85 ezer felhasználót felmutató Sulinet is. „E modern rendszernek ad biztonságos otthont a szerverbank" - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök és polgárőrök ellenőrzik a sírkerteket

Fokozott rendőri jelenlét várható a hétvégén a temetők környékén. Tovább olvasom