Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Országos szerverbank Győrben

Kétmilliárd forintos uniós támogatásból az utóbbi évek egyik legnagyobb szerverberuházását adták át csütörtökön Győrben. Közel ötven oktatási rendszer gyorsabb és biztonságosabb kiszolgálását teszi lehetővé e szerverbank.

Az oktatási ágazat központi adminisztrációját kezelő Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által – európai uniós támogatásból – az utóbbi évek egyik legnagyobb szerverberuházására került sor Győrben.

A projekt zárásaként csütörtökön adták át a kialakított szervertermet, amely többek között a teljes köz- és felsőoktatás tanulóinak, oktatóinak és oktatási intézményeinek adatait kezelő rendszereket szolgálja ki.

A kétmilliárd forintból megvalósult beruházás közel ötven oktatási rendszer gyorsabb és biztonságosabb kiszolgálását is lehetővé teszi. Simon Róbert Balázs győri alpolgármester elmondta: örömteli, hogy országos adatbázis került Győrbe. Ennek segítségével lehet érettségire, felsőoktatási intézményekbe jelentkezni, pedagógus- vagy diákigazolványt rendelni. Ráadásul a beruházás újabb munkahelyeket is teremt.

Kerékgyártó Sándor, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft ügyvezetője hozzátette: a beruházás több százezer embert érint, mivel a több mint ötven szoftver modul ennyi ember személyes adatait is kezeli. A hamarosan a Parlament elé kerülő közoktatási törvényben foglaltak újabb jelentős informatikai fejlesztéseket jelenthetnek.

Szőke Péter programvezető, fejlesztési igazgató-helyettes bemutatta a beruházás legfontosabb állomásait: a tervezés fázisát, a szerverterem működésének kialakítását, valamint a fejlesztés által megvalósuló eredményeket. Elmondta: innen üzemel majd a 85 ezer felhasználót felmutató Sulinet is. „E modern rendszernek ad biztonságos otthont a szerverbank" - mondta.

Olvasóink írták

  • 1. tricse 2011. október 27. 18:15
    „Akkor itt az ideje,hogy a Taninform oldala is megújuljon,mert enyhén szólva se ért a dolgához az aki csinálta! Kezelhetetlen,ócska,zűrzavaros és még ronda is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos szerverbank Győrben

Kétmilliárd forintos uniós támogatásból az utóbbi évek egyik legnagyobb szerverberuházását adták át ma Győrben. Tovább olvasom