Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Országos hírűek a győri lionok

Minél többet jótékonykodunk, annál több követőre találunk” – emelte ki köszöntőjében Borsfai László, az Első Győri Lions Club soros elnöke.
„ Minél többet jótékonykodunk, annál több követőre találunk" – emelte ki köszöntőjében Borsfai László, az Első Győri Lions Club soros elnöke a szervezet évértékelő rendezvényén. A kellemes hangulatú esten Treiber Ágota országos kormányzó kiválónak ítélte a tizennégy éve működő Első Győri Lions Club tagjainak munkáját.

Forintban az ötvenötmilliós összeghez közelít az a gyűjtés és felajánlás, amellyel megalakulása óta az Első Győri Lions Club segíti az arra rászorult családokat, intézményeket és szervezeteket. Ezzel együtt a lionok alapfilozófiája a jótékonyság mellett a szerénység és a figyelmesség.

Odafigyelni másokra

Ezt a hagyományt tartják ma is szem előtt azok, akik életében természetes a másokra való odafigyelés, a rászorultabb segítése. A szervezet tagjai egyperces néma főhajtással emlékeztek nemrég eltávozott tagjukról, Rózsa Gábornéról, aki haláláig aktívan tevékenykedett a jótékony munkában.

Borsfai László ezt követően megköszönte a klub és a kuratórium vezetőségének, valamint legkiválóbb tagjainak és a szervezet segítőinek, köztük lapunk munkatársának is a munkáját. Szammer István, a Lapcom kft. ügyvezető igazgatója, az Első Győri Lions Alapítvány elnöke sorra vette, hogy a kuratóriumhoz beérkező kérelmekből mit valósítottak meg és milyen feladatokat szeretnének teljesíteni.

Elsőség a vakoknak

Eszerint pedig ma is elsőséget élvez a vakügy, illetve az úgynevezett „kattogó lámpák" telepítése a megyeszékhelyen, amelyből egyet már felszereltek, egy másik eszköz telepítését már jóváhagyta a kuratórium. Újabb két lámpa felszerelését tervbe vették. Több rászoruló családot, és az Értelmi Sérültek és Segítőik Egyesületének tagjait is támogatták a lionok év közben, szervezett kulturális és egyéb művészeti programjaik pedig mindig telt házat vonzottak.

Számíthatnak rájuk

Emlékezetes marad a vak tagokból álló zongoranégyes és Pitti Katalin koncertje, a hagyományos forrócsoki- és borkínálás, illetve a vállalkozói est is. A lionok szervezésével nemcsak a győriek, de a régióban élők is gyűjtöttek egy rákbeteg kislány gyógyításáért és családja körülményeinek jobbításáért. Sikerrel, mert Kondor Viktória állapota folyamatosan javul. A szervezet támogatásának köszönhetően készül a tízéves vak kisfiú, Szabó Andris CD-je is.

Treiber Ágota, a Lions klubok országos kormányzója lapunk érdeklődésére elmondta, a győri klub nagyban hozzájárult a Lions-mozgalom országos és nemzetközi sikereihez. A győriek jelen vannak az országos rendezvényeken, ötleteikre, kreativitásukra mindig számíthat a kormányzóság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a győri fénytorony

Különleges a 81-es főút új szakaszának Fehérvári út–Ipar u.–Szigethy A. úti csomópontja hiszen mérete akkora, hogy megvilágításához túl sok „hagyományos" kandeláber kellene – azok viszont nemcsak csúfítanák a környéket, hanem alkalmasint a balesetveszélyt is fokozhatnák. A csomópont megvilágításához ezért speciális módszerhez kellett folyamodni. Tovább olvasom